foto: LETA
Nacionālā apvienība mudina domāt par "inteliģentu imigrāciju" jomās ar trūkstošu darbaspēku
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Jānis Dombrava.
Politika
2019. gada 16. septembris, 19:33

Nacionālā apvienība mudina domāt par "inteliģentu imigrāciju" jomās ar trūkstošu darbaspēku

Jauns.lv / LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK mudina koalīcijas partnerus domāt nevis par "plašu vārtu atvēršanu masveida imigrācijai", bet "inteliģentu imigrāciju" jomās ar trūkstošu darbaspēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiskā spēka valdes loceklis Jānis Dombrava šodien žurnālistiem pastāstīja, ka koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdē tika pieteikts jautājums par turpmāko imigrācijas politiku.

"Esam novērojuši, ka ir atsevišķi mēģinājumi ierakstīt vienā vai otrā normatīvajā dokumentā normas, kas varētu mīkstināt viesstrādnieku uzņemšanu Latvijā," stāstīja Dombrava.

Politiskais spēks aicina kolēģus vēlreiz atgriezties pie pamatīgākas diskusijas, lai veidotu viedokli par to, ka "imigrācijas politikā cīnāmies nevis par plašu vārtu atvēršanu masveida imigrācijai, bet gan inteliģentu imigrāciju jomās, kurās tiešām nepieciešams darba spēks un kas varētu radīt augstu pievienoto vērtību," norādīja politiķis.

Kā ziņots, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) viena no darba prioritātēm ir līdz gada beigām Ministru kabinetā iesniegt jaunā Imigrācijas likuma projektu.

To paredzēts iesniegt valdībā līdz 30.decembrim un likums tiks pārstrādāts, lai izveidotu līdzsvarotu un Latvijas interesēm atbilstošu ārzemnieku ieceļošanas sistēmu.

Vienlaicīgi tiks iesniegts arī likumprojekts par Eiropas Savienības pilsoņu un viņu ģimenes locekļu ieceļošana un uzturēšanos Latvijā.