foto: Facebook
Jūrmalas vicemēra it kā šķirtā sieva Jaundubultos ceļ glaunu savrupnamu, turklāt bez kredīta
Ņikita Ņikiforovs un viņa "it kā" šķirtā sieva Jeļena.
2019. gada 15. septembris, 20:58

Jūrmalas vicemēra it kā šķirtā sieva Jaundubultos ceļ glaunu savrupnamu, turklāt bez kredīta

Jauns.lv

Lai arī Jūrmalas vicemērs Ņikita Ņikiforovs ("Saskaņa") noliedz, ka jelko zinātu par jaunceltni Jaundubultos, vietējie runā, ka savrupnams patiesībā topot viņa paša ģimenei, šovakar vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Nams top Jaundubultos, un solās būt glauna divstāvu ēka. Ēkas patieso īpašnieku stāsts ir visai savdabīgs. Jaundubultu vietējie zina teikt, ka nams patiesībā topot Ņikiforovu ģimenei. Pats vicemērs sakās par šo lietu neko nezinot, jo ēku ceļot viņa jau pasen šķirtā sieva Jeļena Rjazanska, un īpašums ir uz viņas vārda, vēsta TV3. 

Tikmēr jūrmalnieki pauž, ka par šķirtu šo ģimeni nevar uzskatīt - visi vienmēr redzēti kopā, dzīvo kopā. Juridiski Ņikiforovs ar Rjazansku ir šķīrušies, taču sieviete, piemēram, feisbukā kā savu attiecību statusu ir norādījusi "precējusies ar Ņikiforovu", turklāt sieviete aktīvi atbalsta vicemēra publiskās aktivitātes. Visa ģimene saticīgi dzīvojot namā Meža prospektā. 

Aizdomīgais nams Jaundubultos

Īpašumu Jeļena Rjazanska iegādājās pērn gada oktobrī par 60 000 eiro. Tā kā tas nav ieķīlāts bankā, rodas jautājums, par kādu naudu top šī jaunbūve, vēsta "Nekā personīga". Ņikiforovs sarunā ar raidījumu teic, ka par īpašumu Baltezera ielā 1a neko nezina, un pats negrasoties tur dzīvot. 

TV3 izpētījis, ka Ņikiforovs jau savā 2014.gada deklarācijā Jeļenu vairs nenorādīja kā savu savu sievu. Rjazanska ir meita Borisam Rjazanskam, kurš nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem. Viņš dzīvojis Jūrmalā smalkā mājā, līdz KNAB viņu pieķēra sakaros ar Jūrmalas prokurori Irinu Bogdanovu, kurai viņš esot devis kukuli par kādas lietas izbeigšanu. 2014.gadā uzņēmēju tiesāja, un šī ģimenes lieta, iespējams, kalpojusi par iemeslu Ņikiforovam attālināties no šīm peripetijām, lai nebojātu savu reputāciju politiskajā karjerā. 

TV3 norāda, ka Ņikiforovu laulības šķiršana patiesībā varētu būt fiktīva. Arī pati Jeļena nevēlējās atbildēt, par kādiem līdzekļiem - ja reiz nav ņemts kredīts - tiek celts jaunais savrupnams uz viņas vārda. Pats Jūrmalas vicemērs nav deklarējis nevienu sev piederošu īpašumu; pēdējo gadu laikā viņš pat pārdevis gan savu "Lexus" auto, gan "Harley Davidson" motociklu. Taču Jūrmalas dome viņam kā dienesta automašīnu šogad piešķīrusi 45 000 eiro vērtu jaunu "Volkswagen Passat".