foto: LETA
Jaunā darba nedēļa atnāks ar lietu, aukstumu, stipru vēju un salnām
Vārna salnas rītā pie Rīgas kanāla.
Sabiedrība
2019. gada 15. septembris, 14:02

Jaunā darba nedēļa atnāks ar lietu, aukstumu, stipru vēju un salnām

Jauns.lv

Nākamajā darba nedēļā laika apstākļus noteiks plašs un mazkustīgs ciklons, kura ietekme pakāpeniski mazināsies tikai nedēļas otrajā pusē, informē Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrā.

Līdz ar to pūtīs brāzmains rietumu puses vējš un valsti šķērsos vairākas nokrišņu zonas. Līdz ar brāzmainajiem ziemeļrietumu vējiem otrdien valsts teritorijā ieplūdīs vēsāks gaiss, kas vēl vairāk veicinās gubu-lietus mākoņu veidošanos.

Līča efekta rezultātā daudzviet gaidāms īslaicīgs, bet intensīvs lietus, lokāli iespējama arī krusa, pērkona negaiss. Drēgnajā laikā gaiss neiesils virs +10…+15 grādiem, bet nedēļas otrajā pusē maksimālā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +8…+13 grādus.

Līdzīgi arī naktis kļūs aizvien aukstākas - nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8…+13 grādiem, bet nedēļas izskaņā termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs līdz +3…+8 grādu atzīmēm, veidosies salnas.

Pastāv risks, ka vietām, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra var būt arī vēl nedaudz zemāka, termometra stabiņam tuvojoties 0 grādu atzīmei.