foto: LETA
Jaunajam "Daugavpils siltumtīklu" vadītājam piedāvā 2900 eiro algu
Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" biroja ēka un termoelektrostacija.
Sabiedrība
2019. gada 15. septembris, 13:49

Jaunajam "Daugavpils siltumtīklu" vadītājam piedāvā 2900 eiro algu

Jauns.lv / LETA

Līdz 30.septembrim iespējams pieteikties pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" valdes locekļa amatam, kura alga noteikta 2900 eiro apmērā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Amats kļuvis vakants pēc tam, kad no tā augusta beigās tika atsaukts līdzšinējais uzņēmuma vadītājs Viktors Lukjančiks, jo domes vadība par nepamatotu uzskatīja nodomu celt apkures tarifu, 

No amata konkursa pretendentiem tiek pieprasīta augstākā izglītība, darba pieredze vadošā amatā ne mazāk kā trīs gadi un prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Tāpat pašvaldība sagaida stratēģisko domāšanu, kas vērsta uz rezultāta sasniegšanu, izpratni par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību, darbību un labas korporatīvās pārvaldības principu pārzināšanu, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts kapitālsabiedrību vadīšanā. 

Nepieciešama arī izpratne par "Daugavpils siltumtīklu" darbības stratēģijas realizēšanu, tai skaitā izpratne par sabiedrības attīstību un stratēģisko plānošanu, kā arī labas komunikācijas prasmes, spēja strādāt komandā, spēja argumentēt un aizstāvēt savu viedokli. Kā prasība noteiktas arī teicamas latviešu valodas zināšanas, vēlamas krievu un angļu valodas zināšanas, svarīgas arī teicamas iemaņas darbā ar datoru, pieredze un izpratne Eiropas Savienības projektu realizēšanā, atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma un Komerclikumā noteiktajām prasībām, kā arī nevainojama reputācija.

Kopā ar citiem pieteikšanās dokumentiem amata kandidātiem domē jāiesniedz savs redzējums par "Daugavpils siltumtīklu" attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Jau vēstīts, ka augusta beigās no amata atsaukts "Daugavpils siltumtīklu" valdes loceklis Lukjančiks, jo domes vadība par nepamatotu uzskatīja nodomu celt apkures tarifu.

Pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) ierakstā "Facebook" paziņoja, ka, ņemot vērā pašvaldības uzņēmuma ekonomiskās darbības radītājus, nav nekāda pamata lemt par siltumenerģijas tarifa palielināšanu 2019./2020.gada apkures sezonā no 48,44 eiro par megavatstundu līdz apmēram 50 eiro par megavatstundu.

"Bet, ja jau vadītājs šādu sarunu ir iesācis, tad arī uzņēmumu turpmāk vadīs cilvēks, kurš nodrošinās zemu apkures tarifu un bez jebkādiem palielinājumiem," lēmumu pamatoja domes priekšsēdētājs.

Ar kapitāldaļu turētāja lēmumu par uzņēmuma valdes locekli, līdz konkursa rezultātu paziņošanai, iecelta Olesja Duškeviča. Viņa uzņēmumā strādājusi par projektu vadītāju.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Lukjančiks "Daugavpils siltumtīklus" vadījis kopš 2018.gada septembra. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 21,459 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 324 798 eiro.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka aizvadītajā apkures sezona tarifs par siltumu Daugavpilī bijis viens no augstākajiem valstī. Vēlāk "Daugavpils siltumtīkli" ar AS "Latvijas gāze" noslēguši jaunu dabasgāzes piegādes līgumu, kas ļāvis iepirkt dabasgāzi par izdevīgāku cenu un samazināt apkures tarifu pilsētā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tarifa samazināšana bija arī viens no darbiem, ko solījis paveikt Elksniņš, atkārtoti kļūdams par domes priekšsēdētāju.

Tāpat siltumapgādes tarifs aizvadītajā rudenī bija arī viens no iemesliem, kas izjaucis Riharda Eigima ("Mūsu partija") un Jāņa Lāčplēša (Latgales partija) politisko spēku koalīciju pilsētas domē.