foto: Daugavpils novada pašvaldība
Daugavpils dome plāno iegādāties un sakārtot sanatoriju "Mežciems"
Novadu ziņas
2019. gada 6. septembris, 11:40

Daugavpils dome plāno iegādāties un sakārtot sanatoriju "Mežciems"

Jauns.lv / LETA

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē plāno atbalstīt nodomu līguma noslēgšanu bijušās sanatorijas "Mežciems" kompleksa iegādei, aģentūra LETA uzzināja domē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms tam Saimniecības komitejas izbraukuma sēdē deputāti klātienē apsekoja objektu, izvērtējot tā stāvokli un atjaunošanas iespējas.

Kādreizējās ūdens dziednīcas ēka bija uzbūvēta 1883.gadā. Sanatorija darbojās līdz 1990.gadu sākumam, bet jau 30 gadus netiek ekspluatēta. Domē uzsver, ka objekta iegāde ļaus pašvaldībai revitalizēt vēsturiski nozīmīgo teritoriju, kura pašlaik ir degradētā stāvoklī, un atbalstīt mikrorajona attīstību.

Kompleksa kopējā platība ir 5,6 hektāri, tas sastāv no 1433 kvadrātmetru liela galvenā korpusa un gandrīz 20 ķieģeļu un koka ēkām. Objektu plānots iegādāties par summu, kas nepārsniedz 330 000 eiro. Turklāt dome cer, ka ieguldītā nauda atgriezīsies pašvaldības budžetā, jo pašreizējais īpašnieks pārdošanas rezultātā iegūtos līdzekļus novirzīs nekustamā īpašuma nodokļa parāda segšanai. Teritorija pašlaik ir "Ditton" grupas īpašums.

Pašlaik tiek izskatīti vairāki varianti teritorijas izmantošanai un attīstībai. Teritorijā atrodas 580 metru dziļš dziednieciskā minerālūdens dziļurbums. Domē uzskata, ka ēku kompleksa plānojums un konfigurācija pielāgojama jebkurai komerciālai darbībai, sākot ar medicīnas centra izveidi līdz sabiedriskās nozīmes un tūrisma objektu iekārtošanai. 

"Bijusī sanatorija atrodas gleznainā vietā pašā Daugavas krastā, kas ļauj izveidot kompleksu atpūtai uz ūdens un promenādi pastaigām. Piesaistot līdzekļus no Eiropas Savienības fondiem, pastāv visas iespējas izveidot reģiona iedzīvotāju un ārzemju tūristu iecienītu atpūtas vietu," cer domē.