foto: LETA
"Saskaņa" sagaida valdības skaidrojumus par pensiju piegādes tarifa paaugstināšanu
Politika
2019. gada 5. septembris, 10:39

"Saskaņa" sagaida valdības skaidrojumus par pensiju piegādes tarifa paaugstināšanu

Jauns.lv / LETA

Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcija ir sagatavojusi pieprasījumu Ministru kabineta locekļiem saistībā ar sagaidāmo pensiju, pabalstu un atlīdzību piegādes tarifu paaugstinājumu un ar to saistīto valdības rīcību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiskajā spēkā akcentēja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), uzrunājot savas valdības ministrus, bija uzsvēris nepieciešamību celt tautas labklājību, nodrošināt taisnīgumu un tiesiskumu un samazināt nevienlīdzību sabiedrībā visās tās izpausmēs. Turklāt Kariņš paziņojis, ka "naudas valsts budžetā ir tik daudz, cik daudz nekad nav bijis", atgādināja "Saskaņā".

No 2020.gada VAS "Latvijas Pasts" noteiktā maksa par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pensiju, pabalstu vai atlīdzību piegādi dzīvesvietā būs 4,88 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā patlaban (2,39 eiro), bet no 2021.gada par šo pakalpojumu būs jāmaksā 5,28 eiro.

Partijā uzsvēra, ka minēto pakalpojumu visvairāk izmanto sociāli visvairāk ievainojamie cilvēki - gados visvecākie pensionāri un invalīdi, kuriem ir apgrūtināti vai vispār nav iespējams pašiem nepastarpināti lietot banku norēķinu infrastruktūru, tādēļ viņiem ir nepieciešams nodrošināt tiem pienākošo sociālo maksājumu fizisku samaksu.

Šāds iespējamais tarifu pieaugums bija jau laicīgi paredzams, jo esošā tarifa apmēra dēļ Latvijas pasts pārtrauca noslēgto līgumu ar VSAA, un VSAA bija jāveic jauna līguma noslēgšanas procedūra, kura paredz šo nozīmīgi paaugstināto pakalpojuma tarifu. VAS "Latvijas pasts" ir pārtraucis iepriekš noslēgto līgumu un piedāvājis VSAA jaunus - daudz dārgākus piegādes nosacījumus.

Šāda situācija "Saskaņas" ieskatā rada bažas, ka Kariņš ir maldinājis Latvijas sabiedrību, solot tai "nodrošināt taisnīgumu un tiesiskumu, un samazināt nevienlīdzību sabiedrībā visās tās izpausmēs" vai vienkārši nespēj organizēt savas valdības darbu tā, lai spētu pildīt sabiedrībai dotos solījumus.

Lai kliedētu vai apstiprinātu partijas bažas, "Saskaņa" lūdz Kariņam atbildēt uz vairākiem jautājumiem saistībā ar tarifa celšanu.

"Saskaņas" pieprasījums nodots izskatīšanai Saeimas Pieprasījumu komisijai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās