foto: Anastasija Krilova
FOTO: Rīgas centrā noticis jau trešais Vegānfestivāls
2019. gada 24. augusts, 16:18

FOTO: Rīgas centrā noticis jau trešais Vegānfestivāls

Jauns.lv

Šodien, 24. augustā, Esplanādē noritēja jau trešais Latvijas Vegānfestivāls. Pirmajās festivāla stundās festivālā bija ieradušies vairāk nekā 5000 apmeklētāju, kas izbaudīja festivālā piedāvātos gardumus, aktivitātes un koncertu, portālu Jauns.lv informēja festivāla rīkotāji.

Rīgas centrā notiek trešais Vegānfestivāls

gallery icon
12

Par Vegānfestivāla fokusu rīkotāji norāda garšīgi, sātīgu un daudzveidīgu ēdienu, kas piemērots katrai gaumei. Par augu maltītēm rūpēsies 30 pieredzējuši ēdinātāji, piedāvājot pašmāju un ārzemju ēdienus, piemēram, no Japānas, Indijas, Ķīnas, ASV un citām valstīm. Tāpat apmeklētājiem ir iespēja nobaudīt plašu sortimentu no augu sieriem, desām, burgeriem līdz pieniem, saldumiem, saldējumam, vafelēm un citiem produktiem.

Pasākuma organizatoru pārstāve Bella Briška pauž prieku par apmeklētāju interesi par pasākumu, sakot, ka "ēdiens un iespēja izzināt jaunus produktus vieno visus, neskatoties uz to, vai cilvēki ir vegāni vai visēdāji. Mums, pasākuma organizatoriem ir prieks pulcēt plašu sabiedrības daļu, ļaujot pasākuma viesiem izgaršot dažādas augu valsts uztura garšas."

Kopumā festivālā piedalās vairāk nekā 100 dalībnieku, kuru vidū ir ēdiena un dzērienu tirgotāji, kosmētikas tirgotāji, nevalstiskās organizācijas, mūziķi un daudzi citi.

Tēmas