foto: Facebook
Jūrā pazudušā Aiga Audera meklēšanā īpašu uzmanību lūdz pievērst Salacgrīvas un Vitrupes piekrastēm
Laivotājs un mākslinieks Aigis Auders.
112
2019. gada 23. augusts, 21:54

Jūrā pazudušā Aiga Audera meklēšanā īpašu uzmanību lūdz pievērst Salacgrīvas un Vitrupes piekrastēm

Jauns.lv

22.augustā Matsirand pludmalē Igaunijā tika atrasts 16.augustā no Kolkas raga Roņu salas virzienā izbraukušā un kopš tā laika bezvēsts pazudušā laivotāja un mākslinieka Aiga Audera kajaks. Prognozes liecina, ka straume pašlaik virzās rietumu pludmales virzienā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņemot vērā prognozes, straume pašlaik virzās rietumu pludmales virzienā, sākot no Verbala-Tostamma Igaunijā un beidzot ar Salacgrīvas-Vitrupes piekrasti Latvijā.

Atrastajā Aiga Audera kajakā trūkušas vairākas mantas, tāpēc cilvēkus aicina pievērst uzmanību vairākām mantām - mazam tumšas krāsas airim, CAT telefonam ūdens necaurlaidīgā rāmī, tumši zaļas krāsai cepurei ar nagu.

foto: Facebook
Laivotājs un mākslinieks Aigis Auders.

Pats laivotājs bija ģērbies pelēcīgi melnās drēbēs ar līdzīgas krāsas peldvesti.

Ja pamanāt kaut ko aizdomīgu, lūgums nekavējoties sazināties ar Valsts policiju, zvanot pa tālruni +371 63 202 700 vai 110 vai organizāciju “Bezvests.lv” pa tālruni +371 22 084 084.

Jau vēstījām, ka 16. augustā Aigis Auders devās no Kolkas uz Roņu salu, vēlāk plānodams nokļūt Sāremā salā, taču jau tās pašas dienas priekšpusdienā vairs nebija sazvanāms.

Pēc piecu dienu neveiksmīgiem meklējumiem jūra izskaloja Audera kajaku. Tas atrasts nevis kādos vientuļos brikšņos kādā no salām, bet gan Matsi ciematā Igaunijā - vietā, kas ir apdzīvota, kur pludmali klāj balta smilts. Kajaku ieraudzījuši nevis igauņu vai latviešu meklētāji, bet gan vienkārši pastaidznieki pludmalē.

Auders ir rotu mākslinieks, taču ar laivošanu viņš aizrāvies jau vairākus gadus. Tuvinieki viņu sauc par pieredzējušu laivotāju. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās