foto: Evija Trifanova/LETA
Valsts kontrole sākusi revīziju par atlīdzības jautājumiem Stradiņa slimnīcā
Gaitenis Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.
Sabiedrība
2019. gada 22. augusts, 08:31

Valsts kontrole sākusi revīziju par atlīdzības jautājumiem Stradiņa slimnīcā

Jauns.lv / LETA

Valsts kontrole šomēnes sākusi revīziju par atlīdzības sistēmas jautājumiem Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa skaidroja, ka revidenti vērtēs, kā atalgojuma sistēma ir sakārtota un vai darbojas atbilstoši.

Tāpat augustā sākta revīzija saistībā ar budžeta izpildes jautājumiem un saistībā ar ekonomisko noziegumu izmeklēšanu, atgādināja Krūmiņa.

Valsts kontroliere atklāja, ka tuvākajā laikā ir plānots publiskot revīziju par pašvaldību infrastruktūras objektiem, par saimnieciskā gada pārskatu un par Garkalnes novadu.

Valsts kontroles darba plānā iekļauta lietderības revīzija "Noziedzīgu nodarījumu ekonomikas un finanšu jomās izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāte", kuru plānots pabeigt līdz 2020.gada noslēgumam.

Revīzijā Valsts kontrole vēlas noskaidrot, vai, izmeklējot noziedzīgos nodarījumus ekonomikas un finanšu jomās, tiesībaizsardzības iestāžu un tiesu darbība ir pietiekami efektīva. Valsts kontrole plāno izvērtēt normatīvus, to piemērošanu, kā arī prokuratūras un tiesu darba organizāciju, lai identificētu iespējamos sistēmas trūkumus un sniegtu ieteikumus to novēršanai. Revīzija aptvers gan pirmstiesas izmeklēšanas iestādes, gan prokuratūru un tiesas.