foto: LETA
Ogres mērs žurnālistiem skaidro iespējamo iemeslu, kāpēc KNAB viņu aizturējis
Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis.
112
2019. gada 21. augusts, 13:44

Ogres mērs žurnālistiem skaidro iespējamo iemeslu, kāpēc KNAB viņu aizturējis

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šorīt aizturējis Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (VL-TB/LNNK). Izmeklētāju pavadībā Helmanis trešdien aizvests no Ogres domes uz KNAB biroju Rīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ogres mērs Egils Helmanis uzskata, ka notikušais ir pārpratums. Latvijas Televīzijas ziņu dienestam viņš norādījis, ka, visticamāk, aizturēšana saistīta ar slimības lapu, ko viņš izņēmis ASV, kad vērsies pēc palīdzības.

"Nezināju, ka tāda slimības lapa ir. Tā kā es ilgi slimoju ar insultu, tad ārstējos un man bija ilgas veselības problēmas. KNAB to noskaidros, un tur nebūs nekādas problēmas,” LTV norādīja Helmanis.

Helmaņa aizstāvis Saulvedis Vārpiņš tikmēr norādījis, ka izskanējušās aizdomas ir nepamatotas un KNAB darbojoties kā šovmeņi.

Jau vēstīts, ka kriminālprocess sākts šī gada 6.augustā pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas, 177.panta pirmās daļas un 275.panta pirmās daļas. Proti, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, krāpšanu un dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Helmanis, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izkrāpa pašvaldības finanšu līdzekļus, izmantojot ārstniecības iestādes ārsta izsniegtu viltotu darba nespējas lapu. Šī gada februārī veikto krāpniecisko darbību rezultātā pašvaldībai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 855,71 eiro apmērā.

KNAB paziņojumā presē norādīts, ka birojs veic neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas.

Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās