foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter" / Jānis Eglītis
Rīgā piestājusi kolorītam krievu uzņēmējam piederoša viena no pasaules lielākajām un dārgākajām jahtām – “Black Pearl”
"Black Pearl" uz priekšu dzen gan trīs masti ar burām, gan arī jaudīgs dīzeļdzinējs.
Sabiedrība
2019. gada 19. augusts, 12:06

Rīgā piestājusi kolorītam krievu uzņēmējam piederoša viena no pasaules lielākajām un dārgākajām jahtām – “Black Pearl”

Jauns.lv

Kāds “Twitter” lietotājs internetā publicējis foto ar vienu no pasaules lielākajām un dārgākajām buru jahtām. Tā pagājušajā nedēļā bijusi apskatāma Rīgas pasažieru ostā.

Jahtu “Black Pearl” uzbūvējis Nīderlandē bāzētais uzņēmums “Oceanco”, kurš ir vadošais šajā jomā. Tā pabeigta 2018. gadā un, saskaņā ar internetā pieejamo informāciju, pieder krievu miljonāram Oļegam Burlakovam, kura turība, kā lēš izdevums “Forbes”, esot 650 miljoni ASV dolāru (aptuveni 585 miljoni eiro).

foto: Vida Press
foto: Vida Press
foto: Vida Press
foto: Vida Press
"Black Pearl" un tās trīs varenie masti. Jahta fotografēta Lielbritānijas tuvumā.

Burlakovs ir naftas un dabasgāzes kompānijas “Burneftegaz” līdzdibinātājs un, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, pārdeva to kompānijai “Bashneft” 2014. gadā par miljardu ASV dolāru. Krievu miljonārs darbojas arī banku sektorā.

foto: ekrānuzņēmums no video
Jahtas "Black Pearl" īpašnieks, krievu miljonārs Oļegs Burlakovs.

Pērnā gada novembrī mediji ziņoja, ka Burlakovs izdzīvojis slepkavības mēģinājumā, kad kāds nenoskaidrots uzbrucējs pietuvojies viņa automašīnai, izkliedzis viņa vārdu, pēc kā miljonārs atvēris logu, un saņēmis vairākus viņa virzienā raidītus šāvienus no tuvas distances, no kuriem neviens gan nav trāpījis.

Incidents esot ticis fiksēts novērošanas kamerās, taču safilmētais materiāls rada vairāk jautājumu, nekā sniedz atbilžu:

Jahta “Black Pearl” ir 106 metrus gara, spēj uzņemt 12 personas (un 18 apkalpes locekļus). Tās maksimālais ātrums ir 15 mezgli un aptuvenā cena – 200 miljoni ASV dolāru (aptuveni 180 miljoni eiro).

Video, kurā atspoguļots superjahtas tapšanas process: