foto: LETA
Rīgas mēra vēlēšanu priekšvakarā droša balsu daudzuma nav ne Burovam, ne Zepam
"Saskaņa" joprojām nav parakstījusi koalīcijas līgumu ar GKR, taču arī Zepam nesokas ar atbalstu.
Politika
2019. gada 18. augusts, 16:37

Rīgas mēra vēlēšanu priekšvakarā droša balsu daudzuma nav ne Burovam, ne Zepam

Jauns.lv / LETA

Gaidāmo Rīgas domes priekšsēdētāja vēlēšanu priekšvakarā partija"Saskaņa" joprojām nav parakstījusi koalīcijas līgumu ar "Gods kalpot Rīgai!" (GKR), kuras pārstāvis Oļegs Burovs kandidē uz galvaspilsētas mēra amatu, taču arī otram mēra krēsla tīkotājam Viesturam Zepam (LA) nav izdevies savākt cerēto opozīcijas partiju atbalstu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Saskaņas" frakcijas vadītāja Anna Vladova norādīja, ka frakcija joprojām atbalsta Burovu un ir gatava sadarboties, taču pirms līguma parakstīšanas "vēlas pārliecināties, ka viss darbs tiešām noritēs rīdzinieku labā". Vienlaikus Vladova nekomentēja - kā tieši frakcija šādu pārliecību varētu gūt.

Tas nozīmē, ka droša balsu pārsvara Burovam vēl nav, jo patlaban viņu atbalsta 11 GKR deputāti un septiņi domnieki no "Neatkarīgās deputātu frakcijas" un deputātu bloka "Rīgai!", kopumā veidojot 18 balsis.

Ar atbalsta gūšanu raiti nesokas arī otram kandidātam Zepam, kurš atzina, ka joprojām nav atradis vienotu valodu ar "Vienotību" un Jauno konservatīvo partiju, kuras iestājas par ārkārtas vēlēšanām. "Es pieļauju, ka daudz kas var mainīties konkrētajā vēlēšanu dienā," teica politiķis.

Vienlaikus Zeps neizslēdza scenāriju, ka, ja līdzšinējie opozīcijas kolēģi neatbalstīs viņa kandidatūru - tas varētu sarežģīt sadarbību arī nākotnē. ""Rīvēšanās" starp politiskajiem spēkiem notiek ik pa brīdim. Tīri emocionāli sastrādāties būs grūtāk," sacīja Zeps. Vienlaikus viņš norādīja, ka, neraugoties uz trūkstošajām balsīm, savu kandidatūru atsaukt neplāno.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētāja vēlēšanas gaidāmas 19.augustā plkst.10. Ja Burovu atbalsta GKR, "Saskaņa", NDF un bloks "Rīgai!", viņam tiek nodrošinātas 35 no 60 deputātu balsīm, ar ko pietiek kļūšanai par Rīgas mēru. Savukārt, ja Zepu atbalstītu visa līdzšinējā opozīcija - viņam būtu vismaz 24 balsis. Viena balss paliek neatkarīgajai deputātei Baibai Brokai, kura solījusi par Burovu nebalsot.

Kļūšanai par Rīgas mēru nepieciešama 31 domnieka balss.