foto: LETA
"Neatkarīgo deputātu frakcija" sola atbalstu Burovam pirmdien gaidāmajās mēra vēlēšanās
Oļegs Burovs.
Politika
2019. gada 16. augusts, 14:27

"Neatkarīgo deputātu frakcija" sola atbalstu Burovam pirmdien gaidāmajās mēra vēlēšanās

Jauns.lv / LETA

"Neatkarīgo deputātu frakcija" (NDF) parakstījusi sadarbības līgumu ar "Gods kalpot Rīgai!" (GKR), tādējādi solot Oļegam Burovam (GKR) savu atbalstu pirmdien, 19.augustā, gaidāmajās Rīgas domes priekšsēdētāja vēlēšanās, apstiprināja NDF vadītājs Valērijs Petrovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas nozīmē, ka patlaban viņam ir garantētas 18 balsis, jo kopā ar NDF solījuši balsot arī trīs bloka "Rīgai!" deputāti. Tikmēr "Saskaņa" koalīcijas līgumu ar GKR vēl nav parakstījusi. Ja "Saskaņa" to izdarīs, Burovam būs 35 balsis, kas viņam nodrošinās mēra krēslu.

Pēc Petrova teiktā, līgumu parakstījuši trīs no četriem NDF biedriem, taču tuvākās stundas laikā savākti būs visi paraksti.

Petrovs norādīja, ka kopā ar deputātu bloka "Rīgai!" vadītāju Oskaru Putniņu ticies ar Burovu un GKR frakcijas vadītāju Vjačeslavu Stepaņenko un kopīgās sarunās ir gūts atbalsts neatkarīgo deputātu veicamajai darbu programmai, kas paredz bērnu piedzimšanas pabalsta palielināšanu un citas lietas.

Pēc Petrova teiktā, otrs mēra amata kandidāts Viesturs Zeps (LA) ar apvienību nav mēģinājis tikties un nekādas oficiālas sarunas abu pušu starpā nav notikušas.

Runājot par "Saskaņas" izvirzītajām prasībām vicemēru amatiem, Petrovs pauda gatavību šajā amatā atbalstīt "Saskaņas" frakcijas vadītājas Annas Vladovas ievēlēšanu, taču nostāja par Sandra Bergmaņa (S) kandidatūru nav mainījusies un viņu NDF neatbalstīs. 

Vienlaikus, kā noskaidroja LETA, "Saskaņas" frakcija nesteidz parakstīt koalīcijas līgumu ar GKR. Pēc frakcijas vadītājas Vladovas teiktā, neviens "saskaņietis" līgumu parakstījis vēl nav un darīs to tikai tad, kad būs pārliecība, ka "visi sadarbības partneri grib strādāt".

Tikmēr GKR frakcijas vadītājs Stepaņenko šorīt žurnālistiem pastāstīja, ka gan koalīcijas līgumu ar "Saskaņu", gan sadarbības līgumu ar NDF ir parakstījuši visi GKR frakcijas pārstāvji.

Runājot par sadarbību ar neatkarīgajiem deputātiem, Stepaņenko uzteica domnieku piedāvāto darbu programmu, norādot, ka "daudzi jautājumi šķita ļoti pievilcīgi".

Pēc Burova teiktā - patlaban viņš ir pārliecināts par 35 deputātu atbalstu savai kandidatūrai, jo koalīcijas līgums ir saskaņots ar "Saskaņas" priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, kā arī frakcijas vadītāju Vladovu. 

"Rēķinos ar "Saskaņas", NDF un bloka "Rīgai!" balsīm," sacīja Burovs.

Runājot par sadarbību ar "septītnieku", arī viņš norādīja, ka deputātu programmā iekļautie jautājumi nav pretrunā ar GKR plāniem un uzreiz pēc vēlēšanām sāksies darbs pie to izpildes. Vienlaikus politiķis sacīja, ka joprojām ir gatavs uz konstruktīvu sadarbību ar opozīcijas partijām.

Ārkārtas sēde, kurā notiks mēra vēlēšanas, izsludināta pirmdien, 19.augustā, plkst.10. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ja par Burovu balsos NDF un "Saskaņa", kopā ar GKR balsīm viņam būs 35 domnieku atbalsts. Kļūšanai par mēru nepieciešama 31 balss.

Kā ziņots, "Saskaņas" un GKR koalīcijas līgums paredz noslēgt sadarbību starp abām līdzšinējām varas partijām, vienlaikus iekļaujot punktu, ka abām frakcijām ir tiesības slēgt sadarbības līgumus ar jebkuru citu domē pārstāvēto politisko spēku vai neatkarīgo deputātu.

Tāpat līgumā ir iekļauts punkts, ka "Saskaņa" atbalsta GKR virzītu mēra amata kandidātu un ieņem vienu no vicemēru krēsliem. "Līgums paredz no 2020.gada 1.janvāra izveidot trešo vicemēra amatu," aģentūrai LETA sacīja Burovs.

"Saskaņa" šiem amatiem ir virzījusi Vladovu un Sandri Bergmani (S).