foto: LETA
Labklājības ministre Petraviča slavē bērnu un pensionāru sociālo aprūpi Ventspilī
Labklājības ministre slavē Ventspils pašvaldības darbību sociālās aprūpes jomā.
Novadu ziņas
2019. gada 30. jūlijs, 23:16

Labklājības ministre Petraviča slavē bērnu un pensionāru sociālo aprūpi Ventspilī

Jauns.lv / LETA

Ventspils pašvaldība sniedz palīdzību un rūpējas par audžuģimenēm, bērniem, bāreņiem un pensionāriem, kas norāda uz ļoti pozitīvu pašvaldības praksi sociālās aprūpes jomā, pēc reģionālās vizītes Ventspilī sacīja Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministre reģionālās vizītes laikā apmeklēja Ventspils sociālās aprūpes namu "Selga", Atbalsta centru ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", tikās ar pensionāru biedrības "Liedags" aktīvistiem, Ventspils novada domes pārstāvjiem un ministrijas padotības iestāžu pārstāvjiem.

Viņa sacīja, ka sociālās aprūpes namā "Selga" pašlaik ir 140 cilvēku un ir vēl cilvēki, kas gaida rindā, lai tur tiktu. Politiķe apliecināja, ka nākamajā plānošanas periodā ir nepieciešama struktūrfondu piesaiste pansionātu celtniecībai un pansionātā esošo cilvēku vajadzībām. Viņasprāt, pansionāts nodrošina kvalitatīvus pasākumus, bet 140 ir pārāk daudz cilvēku vienam aprūpes namam, tādēļ Ventspilī nepieciešams vismaz vēl viens pansionāts.

Pansionāta ceturtajā stāvā atrodas bērnu nams, kurā mīt ap 19 bērniem. Ministre sacīja, ka šobrīd tiekot remontēti divi dzīvokļi un katrā no tiem dzīvos astoņi bērni. Šī būs pāreja bērniem uz ģimeniskai videi pietuvinātiem apstākļiem un varbūt radīs iespēju atteikties no bērnu nama kā tāda.

Par pašvaldības būtisku panākumu viņa vērtē dzīvokļa piešķiršanu tiem, kas pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas pamet institūciju. "Šeit cilvēki uzreiz pēc "sistēmas" pamešanas saņem mēbelētu dzīvojamo telpu ar centrālo apkuri, kas ir ļoti pozitīva prakse un labs piemērs," sacīja ministre.

"Pašvaldība ļoti domā par audžu ģimenēm, nodrošinot no sava budžeta uzturnaudu un piemaksas par pakalpojumu veikšanu, kas arī ir ļoti pozitīva iezīme,'' skaidroja ministre.

Īpaši veiksmīgi viņa vērtē Atbalsta centru ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", kurš plānoto 20 bērnu vietā nodarbina vairāk nekā 250 bērnus. Pēc pusotra gada tiek plānots pāriet uz divreiz lielākām telpām, tomēr ministre uzsver, ka arī tas nebūs gana tik lielam bērnu skaitam. Atbalsta centrā reģistrēti gan mazāki, gan lielāki bērni, kā arī pieaugušie, kas nodarbojas ar darba terapijas paņēmieniem, dziedāšanu un dejošanu.

Tikšanās laikā ar domes vadību tika pārrunāti vairāki jautājumi par bērnu tiesību aizsardzības sistēmas reformu, kā arī iespaidi par apmeklētajām iestādēm. "Vizītes laikā es aicināju bāriņtiesu pozitīvi raudzīties un iesaistīties jaunā modeļa izveidē. Mēs rūpīgi izvērtēsim visus riskus, plusus un mīnusus," uzsvēra Petraviča, piebilstot, ka ir bāriņtiesas, kas strādā labi un rūpējās par bērnu interesēm, tomēr ir virkne, kas savus pienākumus pilda slikti.

Kā ziņots, jau iepriekš labklājības ministre reģionālajās vizītēs ir apmeklējusi Liepāju, Rēzekni, Daugavpili, Līvānus, Saldu , Daugavpils un Talsu novadus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās