foto: LETA
Rinkēvičs un Somijas ārlietu ministrs pieļauj, ka Lielbritānija no ES izstāsies bez vienošanās
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Politika
2019. gada 30. jūlijs, 16:18

Rinkēvičs un Somijas ārlietu ministrs pieļauj, ka Lielbritānija no ES izstāsies bez vienošanās

Jauns.lv / LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Somijas ārlietu ministrs Peks Hāvisto, diskutējot par jautājumiem, kas ir Somijas kā prezidējošās valsts dienaskārtībā, pieļāvuši, ka Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās, šodien kopīgajā preses konferencē pauda ārlietu ministri.

"Mēs saprotam, ka vienošanos britu parlamentā varētu arī neratificēt un 31.oktobrī Lielbritānija vairs nebūs Eiropas Savienības dalībvalsts. Mēs apspriedām jautājumu loku, kā turpināsim mūsu sadarbību un rīcību šajā jomā," pastāstīja Rinkēvičs.

Tāpat ministri apsprieda jautājumus par Ziemeļbaltijas valstu sadarbību, secinot, ka tā attīstās ļoti labi gan politiskā, gan ekonomiskā līmenī.

"Uzskatām, ka mums ir ciešāk un vairāk jāsadarbojas ar tādām valstīm kā Nīderlande, kā Īrija, sevišķi pēcbreksita kontekstā," teica Rinkēvičs.

Rinkēvičs ar Somijas ārlietu ministru Hāvisto pārrunāja arī situāciju reģionā.

"Es pastāstīju, kā mēs redzam Austrumpartnerības prioritātes, kā redzam sadarbību ar Ukrainu un Baltkrieviju, kāpēc mums ir nepieciešamība veidot kopīgu Eiropas Savienības politiku iepretim Krievijai," sacīja Rinkēvičs.

LETA jau ziņoja, ka šodien vienas dienas darba vizītē Rīgā ieradās Somijas ārlietu ministrs Peks Hāvisto, kurš tikās gan ar ārlietu ministru Rinkēviču, gan ar Valsts prezidentu Egilu Levitu.