foto: Publicitātes foto
Būvdarbus Latvijas Nacionālajā teātrī plāno pabeigt līdz jaunās sezonas sākumam
Runā Rīga
2019. gada 30. jūlijs, 17:02

Būvdarbus Latvijas Nacionālajā teātrī plāno pabeigt līdz jaunās sezonas sākumam

Jauns.lv

Otrdien, 30. jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs kopā ar Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektoru Ojāru Rubeni un pārstāvjiem no Rīgas domes Īpašuma departamenta apsekoja teātra ēkā Kronvalda bulvārī 2 notiekošos būvdarbus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Jau trīs gadus Rīgas dome investē līdzekļus Latvijas Nacionālā teātra ēkas atjaunošanā – ir nomainīti skatītāju krēsli, atjaunota ēkas fasāde. Līdz ar šo darbu pabeigšanu vēsturiskā ēkas atjaunošanas darbi būs galā. Turpmākais solis ir jaunas piebūves izbūve, par kuru ir izsludināts metu konkurss un ir saņemta liela arhitektu interese, kā no Latvijas, tā arī ārvalstīm,” informēja Burovs.

Šobrīd ēkā norit dažāda veida un apjoma atjaunošanas darbi. Vestibilos tiek atjaunots grīdas segums. Ir atsegti ēkas pamati, lai veiktu to hidroizolāciju un siltināšanas darbus. No plānotajiem būvniecības darbiem šobrīd ir pabeigti apmēram 70%. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic būvkopmānija “Moduls Engineering” par apmēram 167 tūkstošiem eiro.

Paralēli ēkas atjaunošanas darbiem ir izsludināts arī Latvijas Nacionālā teātra piebūves metu konkurss, kuram piedāvājumus ir jāiesniedz līdz š.g. 9. septembrim plkst.13.00. Konkursa mērķis ir iegūt arhitektoniski augstvērtīgu, funkcionāli pārdomātu un ekonomiski pamatotu metu piebūvei, kas konstruktīvi savienota ar esošo teātra ēku Kronvalda bulvārī 2, kā arī paredzētu teritorijas labiekārtošanu, akcentējot kanāla apstādījuma zonu.

Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis: “Attīstoties jaunai kultūrpolitikai, teātris vairs nevar eksistēt tikai ar vienu lielo zāli, jo skatītājs un arī aktieris vēlas savstarpējo saspēli viens otram līdzās. Tāpēc ir vitāli nepieciešama šī “black box” zāle, kas šo ieceri īstenos.”

Kā ziņots, aizvadītā gada oktobrī valdība lēma nodot Rīgas pilsētas pašvaldības valdījumā pie Latvijas Nacionālā teātra esošos tenisa kortus, Kronvalda bulvārī 2B, lai tur uzbūvētu teātra piebūvi.