foto: LETA
Par mašīnu dedzināšanu Daugavpilī, Ludzā un Kārsavā aizturēti 6 cilvēki
112
2019. gada 26. jūlijs, 18:03

Par mašīnu dedzināšanu Daugavpilī, Ludzā un Kārsavā aizturēti 6 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Aizdomās par vairāku transportlīdzekļu dedzināšanu vairākās Latgales vietās aizturētas kopumā sešas personas, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Laikā no 10. līdz 12.jūlijam Daugavpilī nodedzinātas vairākas mašīnas. Veicot operatīvas un izmeklēšanas darbības, šonedēļ aizdomās par ļaunprātīgu transportlīdzekļu dedzināšanu, Daugavpilī aizturēts kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, ka arī divi iespējamie šo dedzināšanu pasūtītāji - 1989.gadā un 1991.gadā dzimušie vīrieši. Visas trīs personas iepriekš jau bija nonākušas likumsargu redzeslokā.

Pašlaik Daugavpils iecirknis turpina izmeklēšanu un skaidro visus notikumu apstākļus. Plašāku informāciju par šiem gadījumiem izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nesniedz.

Vēl viens dedzināšanas gadījums bija reģistrēts Ludzas novada Briģu pagastā. Pēc likumsargu rīcībā esošas informācijas, divi vietējie iedzīvotāji bija izdarījuši zādzību no "Audi", taču vēlāk, mēģinot iznīcināt noziedzīga nodarījuma pēdas, transportlīdzekli aizdedzinājuši. Aizdomās par saistību ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem policisti šonedēļ aizturēja 1988.gadā un 1997.gadā dzimušus vīriešus, kuri arī iepriekš bija nonākusi likumsargu redzeslokā.

Savukārt pagājušajā nedēļā Kārsavā kādas mājas pagalmā ir nodedzināta "Volkswagen" markas automašīna. Šoreiz saistībā ar notikušo aizturēts 1985.gadā dzimis vīrietis. Arī šī persona iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā.

Pašlaik likumsargi turpina visu kriminālprocesu izmeklēšanu, savukārt aizturētiem vīriešiem draud kriminālatbildība, un bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā sadarbībā ar Daugavpils Pašvaldības policiju aizdomās par trīs automašīnu, autobusa un atkritumu konteineru dedzināšanu aizturēts 1993.gadā dzimis vīrietis. Aizturētais ir vietējais iedzīvotājs.