foto: Valsts Vides dienests.
LU ēkā Baldonē atrastās ķīmiskās vielas ir izvestas utilizācijai
Baldonē atrastās mucas
112
2019. gada 19. jūlijs, 14:22

LU ēkā Baldonē atrastās ķīmiskās vielas ir izvestas utilizācijai

Jauns.lv / LETA

Latvijas Universitātes (LU) Saimniecības pārvaldes garāžas ēkā Baldonē atrastās mucas ar bīstamām ķīmiskām vielām ir izvestas utilizācijai, informē augstskolas Infrastruktūras departamenta pārstāvis Guntars Greters.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gan viņš, gan Baldones novada vadība pašlaik atrodas objektā, un gan Greters, gan domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers (VL-TB/LNNK, V) apliecināja, ka mucas aizvestas utilizācijai. Pakalpojumu nodrošināja AS "BAO".

Pašlaik turpinās teritorijas sakopšana.

foto: Valsts Vides dienests.
Baldonē atrastās mucas
foto: Valsts Vides dienests.
Baldonē atrastās mucas

Audzers, atsaucoties uz Valsts vides dienestu (VVD), skaidroja, ka iedzīvotājiem apdraudējuma nav.

Jau ziņots, ka vakar plkst.19.31 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēmis izsaukumu uz LU Saimniecības pārvaldes garāžas ēku, kurā atrasta 31 muca ar potenciāli bīstamām ķīmiskām vielām un sākotnēji tika pieļauts, ka no vienas mucas ir notikusi noplūde.

Taču ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka noplūde nav notikusi, bet tā tika norobežota, lai turpmākos pārbaudes darbus veiktu VVD, Valsts policija, Pašvaldības policija un Baldones novada domes priekšsēdētājs.

foto: Valsts Vides dienests.
Baldonē atrastās mucas

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča sacīja, ka vides inspektors notikuma vietā kopā ar citu operatīvo dienestu darbiniekiem veica situācijas apzināšanu. Tika konstatēts, ka tiešs apdraudējums videi un iedzīvotājiem nepastāv un teritorija tika ierobežota un apsargāta.

Bukleviča apgalvo, ka sākotnējā informācija liecina, ka mucās ir dažādi bīstamie ķīmiskie atkritumi, galvenokārt atstrādātās eļļas. Augstskolas pārstāvis informējis VVD, ka LU nav organizējusi mucu atvešanu un iepriekš nav zināts par ēkā patvaļīgi ievietotajiem bīstamajiem atkritumiem. Augstskola paudusi gatavību nekavējoties organizēt atkritumu izvešanu no īpašuma.

Baldones pašvaldības mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka ir noskaidrotas personas, kuras minētās mucas atveduši un par notikušo sākts kriminālprocess, taču pašvaldība norāda, ka tuvāko māju iedzīvotājiem briesmas nedraud.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās