foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez Tabu"
Sieviete soctīklos ziņo par nežēlīgu suņa sitēju TC "Mols" autostāvvietā; policija identificē varmāku
Videonovērošanas kameras fiksējušas brīdi, kad attēlā redzamas vīrietis sitis savu suni.
112
2019. gada 19. jūlijs, 10:51

Sieviete soctīklos ziņo par nežēlīgu suņa sitēju TC "Mols" autostāvvietā; policija identificē varmāku

Jauns.lv

Pēc kādas iedzīvotājas 9.jūlija ieraksta savā publiski pieejamā profilā "Facebook", kas nonāca arī Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā, tikai laimīgas sagadīšanās dēļ, likumsargi uzzināja par kādu atgadījumu pie tirdzniecības centra "Mols".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ieraksta autore 9.jūlija dienā bija ievērojusi kādu vīrieti, kurš pie tirdzniecības centra atgriezies pie savas automašīnas. Transportlīdzeklī bija atstāts suns, kas tobrīd atradās uz aizmugurējā pasažiera sēdekļa. Vīrietis nolicis iepirkuma maisiņus, pēc kā atvēris aizmugurējās pasažieru durvis un saķēris mīluli. Uzreiz pēc tam viņš vairākas reizes sunim iesitis ar dūri un spēris ar kājām.

Vardarbīgais vīrietis uz garāmgājēju aizrādījumiem neesot reaģējis un drīz pēc tam aizbraucis no notikuma vietas. Jāpiebilst, ka ieraksta autore bija paspējusi nofotogrāfēt vīrieša automašīnu, vēlāk attēlu pievienot klāt savas ierakstam.

Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes likumsargi caur interneta vietni "Facebook" sazinājās ar sievieti, izjautājot, vai par šo gadījumu viņa ziņojusi policijai. Izrādījās, ka sieviete paļāvusies, ka šo ierakstu pamanīs tirdzniecības centra pārstāvji, un par tālāko parūpēsies viņi.

Drīz pēc tam notikušā aculieciniece tika uzaicināta uz policiju, kur no viņas pieņemta liecība. Tāpat ātri vien tika identificēts arī suņa sitējs. Savukārt pāris dienas vēlāk Rīgas pašvaldības policija saņēma arī teritorijas videonovērošanas ierakstu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par šādu pārkāpumu fiziskajai personai uzliek naudas sodu no 7 līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvnieku vai bez konfiskācijas. Lietas materiāli tiks pārsūtīti Pārtikas un veterinārajam dienestam soda apmēra noteikšanai.

Kā informē Rīgas pašvaldības policija, ieraksts sociālajos tīklos nav pielīdzināms ziņošanai operatīvajiem dienestiem. Rīgas likumsargi ir novērojuši vairākas iedzīvotāju izveidotas apkaimju grupas, kurās tās biedri regulāri ievieto informāciju par situācijām, kurās nekavējoties nepieciešams iejaukties operatīvajiem dienestiem.

Taču šo ierakstu autori informāciju nenodod policijai, līdz ar to likumsargi, kas reizēm ir arī šo apkaimju biedri, informāciju saņem novēloti, vai nesaņem vispār. Savukārt ļaundari tikmēr jau ir pametuši notikuma vietu, viņus visbiežāk nav iespējams identificēt un arī informācija, kas netiek pārbaudīta, nereti tiek apaudzēta par dažādām baumām.

Tāpēc likumsargi atgādina, ka par situācijām, kad nepieciešama operatīvo dienestu iejaukšanās, vispirms ir jānoziņo dienestiem, un tikai tad der uzņemt attēlus un publicēt tos sociālajos tīklos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās