foto: Ieva Leiniša/LETA
Šadurskis par Šuplinsku: “Ministrei vajadzētu vispirms domāt, tad runāt”
Bijušais Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis visai skarbi izteicies par savu pēcteci amatā.
Viedokļi
2019. gada 18. jūlijs, 16:16

Šadurskis par Šuplinsku: “Ministrei vajadzētu vispirms domāt, tad runāt”

RīgaTV 24

“Ministrei vajadzētu vispirms domāt, tad runāt” - tā bijušais izglītības un zinātnes ministrs, RTU profesors Kārlis Šadurskis RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība” komentē izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas paziņojumu par procesuāliem pārkāpumiem LU rektora Indriķa Muižnieka ievēlēšanā.

“Tas, ka ministre ilgi vilcinājās, līdz pieņēma lēmumu virzīt rektora apstiprināšanu uz Ministru kabinetu un pat izteica dažādas aizdomas, bija ļoti neglīti, jo viņa runāja par pārkāpumiem pirms bija veikta pārbaude,” uzskata bijušais zinātnes un izglītības ministrs Kārlis Šadurskis. Viņaprāt, ministre ir samelojusies “par to, ka ir pārkāpts augstskolu likums, cik ilgā laikā universitātei jāiesniedz ministrijā dokumenti. Tie bija iesniegti laikā,” zina teikt Šadurskis un piebilst: “Es saprotu, ka var nepatikt universitāte, var nepatikt Muižnieks, bet, ja ministrs ir apveltīts ar savu ministra varu, tas uzliek arī atbildību. Un atbildība vispirms ir likuma priekšā. Ja ministres kundze vispirms domātu un tad runātu, tad pēc tam nebūtu jāizmelojas. Nostājoties pret Latvijas lielāko augstskolu, pret augstskolu autonomiju, runājot par pārkāpumiem pirms tie vēl konstatēti - tā ir tāda lētas popularitātes iegūšana,” spriež Šadurskis. Viņš ir pārliecināts, ka Muižnieka ievēlēšanā pārkāpumu nav. Līdzīgi domājot arī Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, kā arī Augstākās izglītības padomes priekšsēdis.
Uz jautājumu, vai valdība Muižnieku apstiprinās LU rektora amatā, Kārlis Šadurskis atbild apstiprinoši: “Es domāju, ka atbalstīs Muižnieku.”