foto: LETA
Tiesa nekonstatē "Maxima" vainu Zolitūdes civillietā
Iebrukušais veikals 2013.gada 21. novembra vakarā.
2019. gada 17. jūlijs, 13:36

Tiesa nekonstatē "Maxima" vainu Zolitūdes civillietā

Jauns.lv

Spēkā stājies Vidzemes apgabaltiesas 31. maija lēmums, noraidot Zolitūdes traģēdijā bojā gājušā ģimenes prasību pret SIA "Maxima Latvija" par 70 miljonu eiro piedziņu. Tiesa savā spriedumā ir attaisnojusi uzņēmumu, secinot, ka "Maxima Latvija" nevarēja konstatēt ēkas jumta sabrukšanas cēloni un ka ugunsgrēka viltus trauksmes atskanēšana neilgi pirms ēkas jumta sabrukuma ir sagadīšanās, portālu Jauns.lv informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers: "Saprotam, ka šis ir bijis smags process traģēdijā bojā gājušo tuviniekiem un, neskatoties uz tiesas lēmumu, mēs joprojām esam gatavi cietušo ģimenei sniegt atbalstu 100 000 eiro apmērā."

Šī ir pēdējā civillieta, kas tika izskatīta Zolitūdes traģēdijas kontekstā saistībā ar bojā gājušo tuvinieku prasību pret uzņēmumu "Maxima Latvija". Jāatzīmē, ka konkrētajā tiesvedībā bojā gājušā ģimenes prasība par kompensācijas piedziņu no citiem lietā iesaistītajiem uzņēmumiem joprojām tiek uzturēta. "Maxima Latvija" ir uzņēmusies morālo atbildību par traģēdijā cietušajiem darbiniekiem, veikala apmeklētājiem, sniedzot palīdzību cietušajiem. Ikvienai bojā gājušo ģimenei tika izteikts piedāvājums vienoties ar "Maxima Latvija" par materiālā  atbalsta saņemšanu 100 000 EUR apmērā. Savukārt fiziski un morāli cietušajām personām tika piedāvāts materiālais atbalsts kopumā vairāk kā viena miljona eiro apmērā. Šobrīd vienošanās ir panāktas ar gandrīz visām bojā gājušo ģimenēm, kā arī visiem fiziski un gandrīz viesiem morāli cietušajiem cilvēkiem. Kopumā Zolitūdes traģēdijas cietušo atbalsta nodrošināšanai uzņēmums ir veicis izmaksas gandrīz 9 miljonu eiro apmērā.