foto: unsplash.com
Laika prognoze trešdienai
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2019. gada 16. jūlijs, 14:51

Laika prognoze trešdienai

Jauns.lv / LETA

Naktī uz trešdienu daudzviet Latvijā palaikam turpināsies lietus, dažviet līs stipri un nakts sākumā vēl iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Debesis būs pārsvarā mākoņainas, biezākā mākoņu sega gaidāma valsts centrālajā un dienvidaustrumu daļā, savukārt Kurzemē, izņemot novadus pie Rīgas līča, mākoņu būs vismazāk.

Naktī pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8..+14 grādiem.

Trešdien uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem. Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens vējš no ziemeļu puses.

Priekšpusdienā galvenokārt valsts dienvidaustrumu novados, vēlāk arī daudzviet citviet Latvijas austrumu un centrālajā daļā gaidāms lietus, tai skaitā lokālas stipras pērkona lietusgāzes. Kurzemē izaugs tikai daži lietus mākoni, tie gaidāmi reģiona centrālajā un dienvidu daļā.

Rīgā tuvākajā diennaktī brīžiem gaidāms lietus, iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Naktī pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +12..+13 grādiem. Dienā, uzspīdot saulei un pūšot mērenam ziemeļvējam, termometra stabiņš pakāpsies līdz +20 grādiem.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā plkst.23 sāksies Mēness aptumsuma daļējā fāze, kas ilgs līdz diviem naktī. Mēness aptumsuma maksimālās fāzes brīdis Latvijā būs pusstundu pēc pusnakts, kad satumsīs nedaudz vairāk nekā puse no Mēness diska. Aptumsuma laikā Mēness atradīsies zemu virs horizonta dienvidaustrumu un dienvidu pusē.