foto: Ieva Leiniša/LETA
Vakar Latvijas ūdenstilpēs noslīkuši trīs cilvēki
Šogad kopumā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm izcēluši 54 noslīkušus cilvēkus.
112
2019. gada 12. jūlijs, 10:11

Vakar Latvijas ūdenstilpēs noslīkuši trīs cilvēki

Jauns.lv / LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki vakar piedalījušies trīs cilvēku mirstīgo atlieku izcelšanā no ūdenstilpēm, pavēstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plkst.12.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Valentīna Pikuļa aleju Rīgā, Daugavgrīvā, kur ielas galā jūrā slīka cilvēks. Jau pirms VUGD ierašanās pašvaldības policijas darbinieki noslīkušo cilvēku bija izcēluši no ūdens.

Savukārt plkst.12.40 tika saņemts izsaukums uz Saldus novadu, kur, kā informēja aculiecinieks, laivā atrodas četri cilvēki, viens no tiem iekritis ūdenī, sapinies ūdenszālēs un slīkst. Ugunsdzēsēji glābēji apmēram 20 metrus no krasta atrada noslīkušo cilvēku un nogādāja krastā.

Plkst.16.46 tika saņemts izsaukums uz Lielupi Jūrmalā, kur bija redzamas peldošas mantas. Apsekojot ūdenstilpi, ugunsdzēsēji glābēji atrada noslīkušu cilvēku, kuru nogādāja krastā. Visos trīs gadījumos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēku nāvi.

Šogad kopumā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm izcēluši 54 noslīkušus cilvēkus. Neraugoties uz to, ka patlaban laikapstākļi ir salīdzinoši vēsi, gandrīz ik dienu ugunsdzēsēji glābēji steidzas uz izsaukumiem par slīkstošiem vai jau noslīkušiem cilvēkiem.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirst par drošību - nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelēkt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem. Gadījumā, ja redzams, ka cilvēks slīkst, nekavējoties jāzvana pa tālruni 112.

Glābēji vakar arī palīdzējuši kādam cilvēkam, kurš Burtnieku novada Valmieras pagastā bija apmaldījies mežā. Pārmeklējot meža masīvu, cilvēks tika atrasts un izvests laukā no meža. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji arī devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrības rozete, koks, grils, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs vieglās automašīnas, garāžas jumts, pirts ar terasi, dzīvojamā māja.

Kopumā laika posmā no 11.jūlija plkst.6.30 līdz 12.jūlija plkst.6.30 VUGD saņēma 40 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem un četrus maldinājumus.