foto: LETA
Rīgas ceļu policijā trūkst vairāk nekā puse nepieciešamo darbinieku
112
2019. gada 11. jūlijs, 19:57

Rīgas ceļu policijā trūkst vairāk nekā puse nepieciešamo darbinieku

Jauns.lv / LETA

Rīgas ceļu policijā neaizpildīto jeb vakanto darba vietu īpatsvars sastāda 57%, savukārt izmeklētājiem vakanto darba vietu īpatsvars ir 37,9%, bet operatīvajiem darbiniekiem - 45,9%, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) dati.

Visā Latvijā ceļu policijā neaizpildītās amata vietas veido 29%, tāpat 22% iztrūkums ir izmeklētāju vidū un 28,5% veido neaizpildītās operatīvo darbinieku amata vietas.

Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Alise Dārzniece norādīja, ka tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) šodien tikās ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV) un sarunas laikā tika pārrunāta nepieciešamība paaugstināt pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti, kā arī izcelts speciālistu trūkumu nozarē.

Bordāns atzina, ka problēmas ar kvalificētu darbinieku trūkumu iekšlietu sistēmā tiešā veidā skar arī tieslietu jomu - sākot ar pirmstiesas izmeklēšanas procesiem un beidzot ar kvalitatīvu un taisnīgu spriedumu nodrošināšanu iedzīvotājiem. Turklāt plānotajā specializētās tiesas izveidē finanšu un ekonomisko lietu iztiesāšanai - augsti kvalificētu jomas profesionāļu piesaiste pilnīgi visos kriminālprocesa posmos, tai skaitā izmeklēšanā, būs izšķiroša. Tāpēc esot nepieciešams darboties kopā un meklēt risinājumus izmeklēšanas, analītikas un operatīvo darbību bloka stiprināšanai, kā arī darbinieku motivēšanai ilgtermiņā.

Abas puses atzina, ka arī nekustamo īpašumu jautājumi risināmi kopīgiem spēkiem, jo tieslietu un iekšlietu sistēmas izmanto vienu infrastruktūru. Ģirģens uzsvēra, ka valsts nekustamo īpašumu jautājums būtu jāskata valdības līmenī, apzinot valsts pārvaldes nekustamo īpašumu kopējo portfeli un resoru reālās vajadzības.

Sanāksmes laikā tika pārrunāti arī jautājumi par krimināltiesiskā regulējuma pilnveidi, Administratīvās atbildības likuma pilnveidi un ieviešanu, jaunā Liepājas cietuma būvniecību, kā arī citi aktuālie jautājumi.