foto: Shutterstock
Garāmbraucējs uz šosejas pie Madonas atrod mazu bērnu basām kājām
Madonas novadā ceļa malā atrod nomaldījušos zēnu basām kājām.
2019. gada 8. jūlijs, 16:59

Garāmbraucējs uz šosejas pie Madonas atrod mazu bērnu basām kājām

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā sestdienā, pateicoties kādam garāmbraucējam, Madonas novadā veiksmīgi atrasts gar ceļa malu basām kājām klīstošs zēns, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnējā informācija liecina, ka bērnu pieskatījusi vecmamma, taču kādā brīdī viņa konstatējusi, ka bērns pazudis no redzesloka, tāpēc pati devusies zēnu meklēt. Noklīdušo bērnu ceļa Pļaviņas-Madona-Gulbenē malā pamanījis kāds garāmbraucējs, kurš apstājies, izvērtējot situāciju, nogādājis zēnu uz tuvāko degvielas uzpildes staciju un izsaucis policiju. Zēns tika nogādāts vecāku aprūpē.

Policija izsaka pateicību vīrietim, kurš rīkojās operatīvi un, pamanot bez uzraudzības esošo bērnu, apturējis savu automašīnu un nekavējoties izsaucis policiju, lai viņu tālāk nogādātu drošībā.

"Šāda iedzīvotāju iniciatīva palīdz policijai gādāt par sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī ātrāku bērnu nonākšanu drošos apstākļos," komentēja Bukš, aicinot iedzīvotājus ne tikai informēt par bērniem, kuri ir nomaldījušies, bet arī pārrunāt ar bērniem jautājumus, kas saistīti ar drošību, ja gadās nonākt kādā nelaimē.

Policija uzsver: svarīgi pārliecināties, ka bērns spēj nosaukt savu vecāku vārdus un uzvārdus, savas mājas atrašanās vietu - ja ne konkrētu mājas vai dzīvokļa numuru, tad vismaz tuvāko apkaimi -, kā arī zina vecāku telefona numuru vai vismaz glabā zīmīti ar norādītiem numuriem.