foto: Juris Rozenbergs
Iedzīvotāji pie Brīvības pieminekļa Levitam vēl veselību un Dieva svētību
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits pie Brīvības pieminekļa saņem sveicienus
Politika
2019. gada 8. jūlijs, 13:22

Iedzīvotāji pie Brīvības pieminekļa Levitam vēl veselību un Dieva svētību

Jauns.lv / LETA

Iedzīvotāji, kuri apmeklēja Valsts prezidenta Egila Levita uzrunu pie Brīvības pieminekļa, jaunajam prezidentam vēlēja veselību, izturību un Dieva svētību.

Valsts prezidents pie Brīvības pieminekļa saņem tautas sveicienus

Valsts prezidents Egils Levits šodien pēc inaugurācijas uzrunā pie Brīvības pieminekļa atgādināja par tēvzemes un brīvības vērtībām, kā arī pauda ...

gallery icon
73

Pēc uzrunas Levits devās pie klātesošajiem apmeklētājiem, daudzi no kuriem prezidentam un viņa kundzei dāvāja ziedus. Levits ar iedzīvotājiem centās pārmīt pāris vārdus. Galvenokārt prezidents uzsvēra, ka viņam būs nepieciešama iedzīvotāju palīdzība, lai sasniegtu izvirzītos mērķus.

Klātesošie Levitu aicināja pievērst uzmanību vairākām problēmām valstī, tostarp tām, kas skar cilvēkus ar īpašām vajadzībām, savukārt viņa kundzei Andrai Levitai iedzīvotāji lūdza parūpēties par medicīnas jomu Latvijā.

Levitu apsveikt bija ieradušies arī viņa bijušie kolēģi no Eiropas Savienības tiesas (EST), kuri kopā ar jauno prezidentu nofotografējās.

Tāpat apsveicēju pūli bija arī cilvēki no Vācijas un ASV. Savukārt kāda vecāka gada gājuma kundze Levitam sacīja, ka viņš "ir Latvijai kā Dievs". Turpretim citi apmeklētāji uzteica Levita runu, tostarp kāds vīrietis norādīja, ka ir dzimis vienlaicīgi ar Brīvības pieminekli, tādēļ viņam Levita uzruna esot bijusi īpaši emocionāla.

Kopumā Levita atbalstam bija sapulcējuši aptuveni 1000 cilvēki.

Levits šodien pēc inaugurācijas uzrunā pie Brīvības pieminekļa atgādināja par tēvzemes un brīvības vērtībām, kā arī pauda ticību par Latviju kā modernu valsti Eiropas ziemeļos.

"Tēvzeme ir mūsu zeme ar ko esam saistīti paaudžu paaudzēs vienalga, kur mēs fiziski atrodamies. Tā ir zeme, kas mums pieder. Tā ir mūsu arī tad, kad šeit saimnieko sveša vara. Tā ir zeme, kas nosaka mūsu likteni. Tā ir zeme, kuras likteni nosakām mēs," norādīja Levits.

Prezidents vērsa uzmanību, ka lietvārdus tēvzemei un brīvībai saista saiklis "un". Tas nozīmē, ka tēvzeme un brīvība sader kopā un tām ir jābūt kopā. Šis saiklis uzliek pienākumu nodrošināt, ka tēvzeme ir brīva. "Tēvzeme ir brīva, kad mēs kā katrs atsevišķs cilvēks esam brīvi un visi kopā kā demokrātiska sabiedrība savā tēvzemē varam brīvi lemt par to kā vēlamies dzīvot," sacīja Levits.

Valsts prezidenta amatā Levits stājās šodien, nododot svinīgo solījumu Saeimas sēdē.

Eksprezidenti sveic Levitu ar jauno amatu un valsts augstāko apbalvojumu saņemšanu

Valsts prezidentam Egilam Levitam, šodien stājoties valsts pirmās amatpersonas amatā, tika piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa un Viestura ordeņa augstākā šķira, ...

gallery icon
28