foto: Publicitātes
Siguldā tapis pirmais pilna izmēra kroketa laukums Austrumeiropā
Novadu ziņas
2019. gada 6. jūlijs, 21:22

Siguldā tapis pirmais pilna izmēra kroketa laukums Austrumeiropā

Jauns.lv / LETA

Siguldā, Ābeļdārza ielā 1 "Kroketa klubs SIG-LIG", ieguldot privātus līdzekļus, izveidojis pilna izmēra kroketa laukumu, kas ir atbilstošs Pasaules kroketa federācijas standartiem, informēja kluba pārstāve Sarmīte Šteine.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2010.gadā dibinātais "Kroketa klubs SIG-LIG" pirmos kroketa laukumus, pulcējot spēlētājus no Siguldas un Līgatnes, iekārtoja Ratniekos Līgatnes novadā par Eiropas Savienības līdzekļiem. Kroketa spēlei iekārtoti laukumi ir arī Rīgā, Ogrē un Milzkalnē.

Kā sacīja Šteine, lai arī kroketu var ērti spēlēt labi koptā, līdzenā dārza zālienā, apgūstot spēli arvien augstākā kvalitātē un pārstāvot Latviju pasaulē, ir augušas arī spēlētāju prasības pret laukumu kvalitāti. Līdz ar to 2017.gadā tika uzsākta laukuma labiekārtošana Siguldā.

Nākotnē, sadarbībā ar Latvijas kroketa federāciju un Latvijas sporta federāciju padomi jaunatklātajā laukumā tiks organizētas Latvijas čempionāta spēles un starptautiski turnīri GC kroketā un AC kroketā.

Vēl šoruden 7.-8.septembrī uz laukuma tiks aizvadīti starptautiskā Baltic Open turnīra mači GC kroketā, kas jau septiņu gadu laikā ir pulcējis kroketa spēlētājus no deviņām valstīm. Kā arī, rudenī tiks organizēta pirmā Siguldas divcīņa sadarbībā ar Siguldas šaha klubu, kurā spēlētāji varēs mēroties spēkiem kroketa un šaha spēlē, stāstīja Šteine.

Tēmas