foto: Pexels.com
Šogad skolēniem notiks vairāk nekā 1200 vasaras nometnes
Sabiedrība
2019. gada 15. jūnijs, 09:28

Šogad skolēniem notiks vairāk nekā 1200 vasaras nometnes

Jauns.lv / LETA

Šogad Latvijā reģistrētas vairāk nekā 1200 vasaras nometnes skolēniem, pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente Inta Kraskeviča.

VISC rīko nometņu vadītāju kursus, kuros dalībniekiem izsniedz nometnes vadītāja apliecību un dod tiesības vadīt nometni un to reģistrēt. Lielākoties nometnes rīko un vada organizācijas, kurām jāsniedz VISC visi nepieciešamie dati. Šos datus centrs patur savā rīcībā un padara pieejamus arī vecākiem caur VISC mājaslapu vai sazinoties, stāstīja Kraskeviča.

"Pirms izvēlēties nometni, vecākiem ir jārunā ar saviem bērniem, lai nometne bērnam nekļūtu par apgrūtinājumu gadījumā, ja vecāks ir izvēlējies bērnam neinteresējošu nometni. Tādēļ svarīgi ir sazināties ar nometnes vadītāju un noskaidrot, kādas aktivitātes paredzēts programmā, un jāizvērtē, vai tās patīk", atgādināja Kraskeviča.

Vecākiem nepieciešams pārbaudīt VISC mājaslapā, vai izvēlētā nometne ir reģistrēta un saskaņota, lai pārliecinātos par tās atbilstību noteikumiem.

Kraskeviča atgādināja, ka vecākiem jāpievērš uzmanība nometnes atrašanās vietai un drošībai, izvērtējot, cik droša tajā ir peldēšanās vai nakšņošana. Visus šos jautājumus esot iespējams noskaidrot pie nometnes vadītāja.

Pārbaudes pirms nometņu sākuma veic Valsts ugunsdzēsības dienests, Pārtikas un veterinārais dienests, kā arī Veselības inspekcija. Turklāt par nometnes rīkošanu tiek informēta arī attiecīgā pašvaldība.

Ja nometnes laikā bērnu vecākiem rodas kādas sūdzības, tie var vērsties atbildīgajos dienestos, kuri atbrauks un veiks pārbaudes, savukārt, ja rodas aizdomas par nometnes laikā notikušiem bērnu tiesību pārkāpumiem, gan bērns, gan vecāks var sūdzēties Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā, pastāstīja Kraskeviča.