foto: Valsts policija
Daugavpilī likvidēta nelikumīga alkohola ražotne; konfiscēta kandža, alkohola ražošanas ierīces un izejvielas
112
2019. gada 13. jūnijs, 15:30

Daugavpilī likvidēta nelikumīga alkohola ražotne; konfiscēta kandža, alkohola ražošanas ierīces un izejvielas

Jauns.lv

VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki Daugavpilī likvidējuši nelegālā alkohola ražotni, nelikumīgu ar akcīzes nodokli apliekamo preču glabāšanas vietu, ka arī konfiscējuši ievērojamu daudzumu nelegālo alkoholisko dzērienu un cigarešu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP LRP Kriminālpolicijas biroja likumsargi ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei, policisti ieradās noradītajā adresē, lai iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veiktu kāda nekustamā īpašuma apskati. Kratīšanas laikā policisti konstatēja, ka šajā dzīvoklī ir ierīkota alkohola ražotne, tiek glabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, ka arī to izgatavošanai izmantojamās izejvielas. Kopumā notikuma vietā konfiscēts ap 585 litriem brāgas un gatavās produkcijas – kandžas, alkohola ražošanas ierīces un izejvielas. Turpat tika aizturēti arī iespējamie vainīgie – 1984.gadā un 1970.gadā dzimušie vīrieši, kuri jau vairākkārt bija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu vīrieši, visdrīzāk, bija plānojuši realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās – t.s. “točkās”.

Turpinot darbu, pēc dažām dienām tika iegūta papildus informācija, un pārbaudīta arī kāda privātmāja. Ierodoties minētajā nekustamā īpašumā, likumsargi veica kratīšanu, kuras ietvaros konfiscēti vēl 635 litri nelegālā alkohola, ka arī 14 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Šoreiz saistībā ar notikušo tika aizturēts kāds 1988. gadā dzimušais vietējais iedzīvotājs. Jāpiebilst, ka arī viņš iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā.

Lai precīzi noteiktu abos gadījumos konfiscēto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajiem vainīgajiem par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat, Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

"#Atkrāpies!" ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās