foto: LETA
Muižnieks: "Rektora vēlēšanas parāda universitātes saimes sašķeltību"
Latvijas Universitātes pašreizējais rektors Indriķis Muižnieks.
2019. gada 6. jūnijs, 20:44

Muižnieks: "Rektora vēlēšanas parāda universitātes saimes sašķeltību"

Jauns.lv / LETA

Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanas faktiski apliecina sašķeltību, kāda izveidojusies augstskolā, bet tas ir labs sākums turpmākajam darbam, sacīja šodien rektora amatā ievēlētais Indriķis Muižnieks.

Viņš ir apmierināts ar vēlēšanu rezultātiem, tomēr būtu vēlējies ātrāku procesu, jo arī pēc vēlēšanu pirmās kārtas uzskatījis sevi par uzvarējušu.

Gadījumā, ja nebūtu ticis ievēlēts, Muižnieks, visticamāk, apsvērtu iespēju kandidāt atkal, jo šīs vēlēšanas, viņaprāt, aptumšoja blakusfaktori, kuri nāca no biznesa vides un kuru veicināšanā aktīvi iesaistījās viņa oponents Gundars Bērziņš. Rektors domā, ka skandāls nevienam kandidātam nenāca par labu.

Universitātes darbiniekiem ir vienota misija, un šis vēlēšanu rezultāts, pēc rektora domām, stiprinās LU akadēmisko saimi.

Kā ziņots, LU Satversmes sapulces ārkārtas sēdē šodien sarīkota LU rektora vēlēšanu otrā kārta, kurā delegāti balsojuši tikai par vienu kandidātu - vēlēšanu pirmajā kārtā visvairāk balsu ieguvušo Muižnieku.

Par Muižnieka ievēlēšanu nobalsoja 132 delegāti, pret - 112 delegāti, savukārt vēl deviņas balsošanas zīmes atzītas par nederīgām.

Līdz ar to Muižnieks ievēlēts par augstskolas rektoru.

Par Muižnieka atkārtotu iecelšanu rektora amatā vēl jālemj Ministru kabinetam.