foto: LETA
Uz kultūras ministra amatu varētu pretendēt arī Zigmars Liepiņš
Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.
Politika
2019. gada 4. jūnijs, 08:32

Uz kultūras ministra amatu varētu pretendēt arī Zigmars Liepiņš

Jauns.lv / LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vadība tiekas ar dažādiem potenciāliem kultūras ministra amata kandidātiem, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Eiropas Parlamentā ievēlētā kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Norādīta uz VAS "Latvijas Nacionālā opera un balets" (LNOB) valdes priekšsēdētāja Zigmara Liepiņa kompetencēm, Melbārde pauda, ka viņš būtu viens no kandidātiem, kas varētu pretendēt uz šo amatu. Pēc dažiem mēnešiem beigsies Liepiņa pilnvaru termiņš "Latvijas Nacionālā opera un baleta" valdē. Politiķe gan uzsvēra, ka notiek plašas konsultācijas ar vairākiem cilvēkiem. Melbārde domā, ka šī mēneša laikā varētu tapt zināms jaunā ministra vārds, jo viņai līdz jūnija beigām jānoliek mandāts.

Politiķe uzsvēra, ka jaunajam ministram ir jābūt kompetentam šajā jomā, kā arī gatavam ātri mācīties, jo šī nozare iekļauj arī mediju politiku un sabiedrības integrācijas politiku. Tāpat ministram jābūt gatavam tikties ar cilvēkiem un uzrunāt viņus gan latviešu valodā, gan svešvalodās, jo ministrs veido arī valsts tēlu, sacīja Melbārde. Vienlaikus ministram jābūt gatavam cīnīties par savu jomu, jo tā nav prioritāšu sarakstā, izriet no Melbārdes sacītā.

Kā vēstīts, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK maija beigās uzsvēra, ka "pārāk nesteigsies" ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu, kas kļuvusi aktuāla pēc pašreizējās ministres Melbārdes ievēlēšanas Eiropas Parlamentā. Taujāts, vai kandidāts būs no partijas rindām, partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars atbildēja, ka galvenais kritērijs būs izvēlēties cilvēku, kurš varēs pēc iespējas labāk pildīt šos pienākumus. Konkrētus kandidātus viņš nenosauca.