foto: LETA
ZZS neapstrīdēs Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus
Politika
2019. gada 29. maijs, 18:34

ZZS neapstrīdēs Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus

Jauns.lv / LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neapstrīdēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, aģentūrai LETA pauda politiskās spēka valdes loceklis, Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš piebilda, ka šis jautājums tika pārrunāts ar politiskā spēka pārstāvjiem, un tika pieņemts lēmums rezultātus tomēr neapstrīdēt.

Tavars iepriekš norādīja - ja tiks saņemta nopietna informācija, ka šo vēlēšanu problēmu dēļ būtiski mainījušies nevis tieši ZZS, bet gan kopējie visu partiju rezultāti, ZZS varētu apsvērt arī iespēju apstrīdēt EP vēlēšanu rezultātus.

Kā ziņots, iepriekš sabiedrībā veidojās ažiotāža un izskanēja kritika par to, ka vairāki cilvēki nesaņēma informatīvās vēstules par to, kurā iecirknī jābalso, kā arī par problēmām ar tiešsaistes sistēmu, ar kuru vajadzēja nodrošināt balsošanu citā iecirknī.

Jau ziņots, ka vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi partiju apvienība "Jaunā Vienotība". Par partiju "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo. Tikmēr ZZS ieguvusi 5,34% vēlētāju atbalstu, tomēr tas nav ļāvis politiskajam spēkam tikt pie mandāta EP.