foto: Ekrānuzņēmums
Lietuvā neielaiž Krievijas propagandas portāla redaktoru Latvijas pilsoni Maratu Kasemu
2019. gada 28. maijs, 18:11

Lietuvā neielaiž Krievijas propagandas portāla redaktoru Latvijas pilsoni Maratu Kasemu

Jauns.lv / LETA

Lietuvas robežapsardzes darbinieki otrdien atteikušies ielaist valstī Krievijas propagandas portāla "Sputnik Lietuva" redaktoru Latvijas pilsoni Maratu Kasemu, kas bija ieradies Viļņas lidostā no Maskavas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietuvas Valsts robežapsardzības dienesta preses sekretārs Ģiedrjus Mišutis ziņu aģentūrai BNS apliecinājis, ka Kasems iekļauts to personu sarakstā, kurām iebraukšana Lietuvā aizliegta.

Ziņu aģentūrai TASS Mišutis teicis, ka Kasems ielidojis no Maskavas.

Pats Kasems Krievijas ziņu aģentūrai "RIA Novosti" stāstījis, ka Lietuvas galvaspilsētā ieradies komandējumā, bet atstāt lidostu viņam nav atļauts.

Kā vēsta portāls "Lrytas.lt", ņemot vērā, ka Kasems ir Latvijas pilsonis, viņš ar reisa lidmašīnu nosūtīts uz Rīgu.

Avoti dažādās institūcijās aģentūrai BNS norādījuši, ka Lietuvai nevēlamo personu sarakstā "Sputnik Lietuva" redaktors iekļauts šomēnes, pamatojoties uz iespējamu apdraudējumu nacionālajai drošībai.

"Sputnik" galvenā redaktore Margarita Simonjana ziņu aģentūrai "Interfax" pastāstījusi, ka Kasemam aizliegts iebraukt Lietuvā piecus gadus.

Lietuvas izlūkdienesti pērn atzina, ka "Sputnik Lietuva" uzskatāms par vienu no instrumentiem, ko Krievija izmanto, cenšoties pastiprināt savu ietekmi uz Lietuvas informatīvo telpu, izplatīt nelabvēlīgu attieksmi pret Rietumiem un veidot Kremlim labvēlīgu sabiedrisko domu.

Kā ziņots, Kasems 2013.gadā kandidēja Salaspils novada domes vēlēšanās no partijas "Saskaņa", taču pēc tam tika izslēgts no partijas, jo sociālajos tīklos un citos interneta portālos plašu ievērību piesaistīja video, kurā viņš redzams, gānoties par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem.

Pērn Kasems kandidēja Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Par alternatīvu". Viņš sarakstā bija pieteikts kā Kremļa propagandas medija "Rossia Segodja" žurnālists.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās