foto: LETA
Ijabs sākotnēji EP vēlējies strādāt izglītības un kultūras komitejā, bet nu domas mainījis
Ivars Ijabs.
Politika
2019. gada 27. maijs, 12:20

Ijabs sākotnēji EP vēlējies strādāt izglītības un kultūras komitejā, bet nu domas mainījis

Jauns.lv / LETA

No apvienības "Attīstībai/Par!" Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais deputāts Ivars Ijabs vēlas strādāt EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā.

Ijabs stāstīja, ka viņa galvenās prioritātes ir saistītas ar pētniecību, zinātni un inovācijām, tāpēc plāno strādāt Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā.

"Līdz šim es biju domājis par izglītības un kultūras komiteju, taču droši vien mums ar citiem no Latvijas ievēlētājiem EP deputātiem būtu jāveido zināma darbu dalīšana," uzsvēra Ijabs, piebilstot, ka jautājums ir, ko vēlēsies citi Latvijas kolēģi.

"Neformāla darbu dalīšana vienmēr ir pastāvējusi, es neplānoju strādāt Budžeta komitejā, kur droši vien pieteikties Valdis Dombrovskis (JV), saprotu, ka Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) vēlas strādāt lauksaimniecībā, jautājums, uz kurieni plāno doties Dace Melbārde (VL-TB/LNNK)," teica politiķis.

Jautāts, vai jau ir izraudzījies savu komandu darbam EP, Ijabs skaidroja, ka dažas konkrētas personālijas jau ir, ar kurām vēl turpinās sarunas, tāpēc tās pašreiz netiks nosauktas vārdā. Ijabs uzsvēra, ka viņam nepieciešami cilvēki, kuri saprot gan, kā darbojas lēmumu pieņemšana Briselē, gan kā strādāt ar Latvijas sabiedrību.

Politiķis pastāstīja, ka otrdien, 28.maijā, dosies uz Briseli, lai cita starpā darbotos pie liberālo demokrātu parlamentārās grupas izveides.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).