foto: Valsts ieņēmumu dienests
VID kriminālvajāšanas sākšanai nodevis kriminālprocesu par 78,6 kilogramu hašiša kontrabandu
112
2019. gada 8. maijs, 09:46

VID kriminālvajāšanas sākšanai nodevis kriminālprocesu par 78,6 kilogramu hašiša kontrabandu

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi kriminālprocesu pret 1977.gadā dzimušu Krievijas pilsoni par 78,6 kilogramu hašiša kontrabandu, informēja VID pārstāvji.

Veicot Krievijas pilsoņa vadīta transporta līdzekļa muitas kontroli, radās pamatotas aizdomas, ka transportlīdzeklī varētu tikt pārvadātas aizliegtas vielas. Automobilis tika novirzīts padziļinātai muitas kontrolei un skenēšanai, kā arī pārbaudē tika iesaistīts muitas kinologs ar narkotisko vielu meklēšanas darba suni.

Kontroles gaitā konstatēts, ka transportlīdzekļa aizmugurējā trieciena absorbējošajā iekārtā paslēpti 17 brikešu formas iepakojumi. Turpinot pārbaudi, atklāts, ka vēl 63 brikešu formas iepakojumi paslēpti zem transportlīdzekļa vadītāja un pasažiera sēdekļa.

Procesa ietvaros izņemtā viela tika nosūtīta uz VID Muitas laboratoriju ķīmiskās ekspertīzes veikšanai. Ekspertu atzinums apstiprināja aizdomas, ka transporta līdzeklī atrastā narkotiskā viela ir hašišs un tās svars bez iepakojuma ir 78,6 kilogrami, kura tirgus cena ir aptuveni 786 000 eiro.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Latvija tika izmantota kā tranzītvalsts, narkotikas transportējot uz austrumiem.

Šogad martā sāktais kriminālprocess pret aizdomās turēto personu aprīlī tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai atbilstoši Krimināllikumā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm. Par nozieguma izdarīšanu aizdomās turētai personai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.