foto: Rīgas pašvaldības policija
Imantā no pamatīgi iereibušas un agresīvas aizbildnes šķir pusaudzi
Ilustratīvs attēls.
112
2019. gada 7. maijs, 18:42

Imantā no pamatīgi iereibušas un agresīvas aizbildnes šķir pusaudzi

Jauns.lv

4.aprīlī pulksten 16.11 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju no kādas iedzīvotājas, kurai radušās aizdomas par divu mazu bērnu drošību pie viņu radinieces. Ziņotāja norādīja, ka bērnu pieskatītāja, iespējams, ir stiprā alkohola reibumā. Uz norādīto adresi apstākļu noskaidrošanai nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kārtības sargiem dzīvokļa durvis atvēra kāda manāmi iereibusi kundze. Blakus viņai stāvēja astoņus un 13 gadus veci bērni.

Sarunas laikā noskaidrots, ka rīta pusē pie bērnu pieskatītājas, kas ir astoņus gadus vecā zēna vecmamma un 13 gadus vecās meitenes aizbildne, atnācis ciemos draugs. Abi pieaugušie dzīvoklī lietojuši alkoholu un smēķējuši. Uzdzīvošanas laikā aizbildne pret aizbilstamo meiteni, kas pēc viņas vecāku nāves uzņemta ģimenē, izturējusies neadekvāti. Arī policistu klātbūtnē sieviete izrādīja klaju nepatiku pret viņu, saucot viņu par nodevēju, ejot garām uzsitot ar elkoni un pavadot pārmetošiem skatieniem. Tāpat bērnam ik pa laikam tika atgādināts par viņas mirušās mātes narkotiku atkarību.

Savukārt, aizrādot par sievietes kā meitenes aizbildnes pienākumiem, viņa norādīja, ka blakus istabā guļot otra bērna tēvs, kurš nesen pārradies no darba un viņas vietā varot uzņemties rūpes par mazdēlu. Sieviete dēlu pamodināja, pēc kā viņš iereibušajai mātei lūdza paskatīties uz savu uzvedību, nevis notiekošajā visu laiku vainot meiteni. No virtuves streipuļojot ik pa laikam iznāca arī vecmammas draugs, kuram likumsargiem nācās vairākas reizes aizrādīt par smēķēšanu bērnu klātbūtnē. Ciemiņš pēc vairākkārtīgiem aizrādījumiem nolēma doties uz savām mājām.

Kārtības sargi veica pārrunas atsevišķi arī ar meiteni. Viņa atklāja, ka patēva klātbūtnē ģimenes dzīve esot labāka. Tomēr, kad viņa klāt neesot, aizbildne pret viņu dažkārt izturoties pat ļoti agresīvi. Notikuma dienā aizbildne meitenei esot iemetusi ar krūzi, kā arī bez iemesla lamājusi un kritizējusi. Bērns lūdza viņu nogādāt krīzes centrā.

Vecmammai lūgts veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, taču viņa kategoriski atteicās veikt nepieciešamās pārbaudes. Ņemot vērā, ka likumsargiem nebija pat ne mazākās šaubas par to, ka aizbildne ir alkohola reibumā, turklāt saņemta papildu informācija par iespējamu vardarbību ģimenē, meitene šķirta no aizbildnes un nogādāta krīzes centrā līdz turpmākam bāriņtiesas lēmumam.

Informācija izvērtēšanai nosūtīta Rīgas bāriņtiesai, Rīgas sociālajam dienestam un RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās