foto: Aculiecinieka foto
Tukuma medmāsas patīkami pārsteidz
Diploms, ko saņēma mazais Ernests.
Novadu ziņas
2019. gada 6. maijs, 07:55

Tukuma medmāsas patīkami pārsteidz

Kas Jauns Avīze

Kandavniece Raivita Simanovska-Simanoviča "Facebook" nākusi atklātībā ar skaistiem pateicības vārdiem Tukuma slimnīcas Uzņemšanas nodaļas māsiņām Danei un Lailai, kuras sniedza palīdzību viņas četrus gadus vecajam dēlam.

“Ernests vēlu vakarā gāja dušā, paslīdēja un pakrita. Tas īstenībā bija elementāri. Bija jādodas uz Tukuma slimnīcu, jo brūcīte galvā un nesmuka. Es šajā slimnīcā esmu bijusi neskaitāmas reizes, jo man ir četri bērni – esam tur divas vai trīs reizes gadā,” "Kas Jauns Avīzei" teic Raivita.

Aprunājas kā ar vecu draugu

Šajā reizē ģimenei iekritis acīs, ka slimnīcā ir ļoti mainījusies attieksme. “Personāls ir jauns, un bērniem patīk jauni, mūsdienīgi domājoši mediķi,” priecājas mamma.

Vispirms pie lodziņa sagaidīja ļoti laipna darbiniece, aprunājušies kā seni paziņas. Puika jau bija noraudājies, tētim aptinies ap kaklu, kad atnāca medmāsas Dane un Laila, kuras sāka sarunu ar Ernestu kā ar vecu draugu – apsolīja balonus un tikai paskatīties.

“Mums pirms šīs situācijas bija diezgan nesmuks gadījums – vajadzēja paņemt no vēnas asinis. Bērns ierauga šprices, un tad jau ārprāts. Vienkārši jātur, lai paņemtu asinis – bija alerģija, un nezinājām, pret ko. Pēc tās reizes – līdzko adatas, tā ārprāts,” turpina Raivita.

Balvā diploms un divas zemenes

Šoreiz tētis uzreiz krieviski, lai puika nesaprastu, pateica, lai asumus nerāda. Šūt brūci gan vajadzēja, taču abas māsiņas ar runāšanu, inventāra izrādīšanu, cimdu piepūšanu, pat sava telefona iedošanu izdarīja savu darbiņu godam. Iztika bez injekcijas, pietika ar lidokaīna uzpūšanu, lai bērns nejustu sāpes un ļautu brūcīti sadakterēt.

foto: Aculiecinieka foto
Diploms, ko saņēma mazais Ernests.

Pacientam iedeva līdzi pat plāksteri, piepūstu cimdu mājupceļam un ne tikai. “Kad gājām ārā, māsiņa atnesa diplomu un divas zemenes. Bērns visu aizmirsa,” stāsta Raivita.

Vedīs cienastu

“Lai šīm abām māsiņām arī turpmāk netrūkst dzīvesprieka un mīlestības pret mazajiem pacientiem! Dane un Laila, sirsnīgs paldies jums abām, jūs esat īstajā vietā!!!” Facebook ierakstījusi pateicīgā māmiņa.

Un piebilst: “Tukuma slimnīcai ar paldies būs par maz. Sāksies zemeņu laiks, vedīšu grozu ar zemenēm – lai ir citiem bērniem ko iedot.” Arī ar ģimenes ārsti Silviju Liepiņu no Tukuma Raivitai ļoti paveicies – daktere ārstē tā, it kā tie būtu viņas bērni.
Tukuma slimnīcas vadītāja Dzintra Rabkeviča atzīst, ka lasīt tik ļoti labus vārdus bijis liels prieks, un viņa saka paldies tiem cilvēkiem, kuri to spēj.

Durbes pilī mediķēm būs svētki

Starptautiskajā māsu dienā 12. maijā Tukuma mediķiem būs sarīkojums Durbes pilī, un māsiņām Danei Aristarhovai un Lailai Uvarovai pasniegs diplomus par iestādes prestiža celšanu.
“Katrā ziņā bija patīkami lasīt, jo parasti mediķi tiek nolikti. Bet visi nav slikti, tā galīgi nav. Cilvēki strādā un pašaizliedzīgi to dara. Prieks par mūsu mediķiem, pēdējā laikā es arī neesmu neko sliktu dzirdējusi par viņu darbu. Vēlējums māsiņām neizdegt, meklēt sevī spēku katrā šādā reizē, mīlēt pacientu un mīlēt sevi,” aicina Rabkeviča.