Kārsavā mācīs gatavot Latgales kulinārijas pērli - asuškas
Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.
Novadu ziņas

Kārsavā mācīs gatavot Latgales kulinārijas pērli - asuškas

Jauns.lv

17. janvārī plkst. 11.00 Kārsavas novada Malnavas ciema maiznīcā „Dzīles” tiek rīkotas suprātkys. Saimniece Aina kopā ar suprātku apmeklētājiem gatavos vienu no gardākajiem latgaliešu kulinārā mantojuma ēdieniem- asuškas.

Kārsavā mācīs gatavot Latgales kulinārijas pērli -...

Kultūras zīmes „Latviskais mantojums” nesēja maiznīca „Dzīles” saviem apmeklētājiem piedāvā izzināt vienas no Latgales kulinārā mantojuma odziņām- asušku gatavošanas noslēpumus un kopā ar savām mazajām atvasēm un draugiem baudīt skaistu svētdienu minot latgaliešu mīklas un stāstot pasakas.

Latgales saimnieču meistarība ir zināma tālu ārpus Latgales robežām un šī spēja no paaudzes paaudzē nodot savas kulinārās zināšanas ir kļuvusi par Latgales kultūrvēsturisko mantojumu. Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Dalība pieaugušajiem ir 7 eiro un bērniem ir bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālr. 26538016 (Aina Barsukova).

Regīna Zommere / Publicitātes foto