foto: Publicitātes foto/jelgavasnovads.lv
Pēc teju diviem mēnešiem amatā no mandāta atsakās Jelgavas novada domes deputāts Ziemelis
Oskars Ziemelis.
Politika
2019. gada 24. aprīlis, 12:12

Pēc teju diviem mēnešiem amatā no mandāta atsakās Jelgavas novada domes deputāts Ziemelis

Jauns.lv / LETA

Šodien Jelgavas novada domes sēdē deputāta pilnvaras plānots izbeigt Oskaram Ziemelim (KPV LV), kurš savu pirmo domes sēdi aizvadījis vien 27.februārī, par parlamentārieti kļūstot novada domes deputātam Aivaram Geidānam (KPV LV).

Novada pašvaldības pārstāve Evita Kairiša skaidroja, ka jautājums par deputāta pilnvaru izbeigšanu domes sēdes darba kārtībā iekļauts pēc paša deputāta iesnieguma.

Ziemelis nekādus komentārus par savu motivāciju nesniedza, pārtraucot telefonsarunu.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskotā informācija liecina, ka deputāts, stājoties amatā, nav iesniedzis ienākumu deklarāciju. Tāpat VID datu bāzē atrodama informācija, ka Ziemeļa uzņēmums SIA "RunK noma" uz aprīļa sākumu valstij nodokļos nebija nomaksājis teju 700 eiro.

Nākamais politiskā spēka KPV LV kandidāts uz deputāta vietu novada domē ir SIA "Jelgavfarm"    komercdarbības speciālists un SIA "JJserviss"    valdes priekšsēdētājs Jurģis Miezainis.

Jau vēstīts, ka, Geidānam noliekot deputāta mandātu Jelgavas novada domē un kļūstot par parlamentārieti, viņa vietu aizņēmis uzņēmējs Ziemelis.

1990.gadā dzimušais Ziemelis ieguvis profesionālo bakalaura grādu vides saimniecībā un vides inženierzinātnē Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Viņš ir automašīnu nomas uzņēmuma "RunK noma" īpašnieks un vadītājs.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Ziemeļa uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bijis 450 eiro, un uzņēmums cietis 18 482 eiro zaudējumus.

Tēmas