foto: Īriss Sviklis/LETA
Slēgtā Deglava tilta dēļ nu jārēķinās ar teju pusstundu ilgāku ceļu - Jauns.lv izbrauc apkārtceļu
Deglava tilta slēgšanas dēļ pasažieriem, kuri līdz tam brauca ar sabiedrisko transportu, kas kursēja pāri šim tiltam, vajadzēja braukt pa apkārtceļiem, kas prasīja teju pusstundu ilgāku laiku.
Sabiedrība
2019. gada 26. aprīlis, 05:58

Slēgtā Deglava tilta dēļ nu jārēķinās ar teju pusstundu ilgāku ceļu - Jauns.lv izbrauc apkārtceļu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ceturtdienas rītā pasažieriem, kuri vēlējās braukt ar sabiedrisko transportu, kas pirms tam kursēja pāri Deglava tiltam, bija jārēķinās ar apmēram pusstundu papildu laiku, kuru vajadzēja pavadīt ceļā, pārliecinājās Jauns.lv. Pie tam daudzi pasažieri bija arī atstāti neziņā par transporta kustības izmaiņām.

Ne pie visām pieturvietām bija izvietoti paziņojumi par Deglava tilta slēgšanu un izmaiņām kustības sarakstā.

Slēgtais Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā

gallery icon
54

Dažās pieturvietās jau vēlā trešdienas vakarā bija izvietotas ziņojumu plāksnes par izmaiņām. Piemēram, trešdienas vakarā jau Lienes ielas pieturā pie Pāvila baznīcas bija paziņojums, ka tur vairs nepieturēs ne 11. un 22. trolejbusa, ne 13. un 50. autobusa maršruta transportlīdzekļi. Savukārt ceturtdienas rītā Abrenes ielas autobusu galapunktā nebija nekādu paziņojumu par vērienīgajām transporta izmaiņām, ar tām varēja vienīgi iepazīties „Rīgas satiksmes” mājaslapā

47. maršruta autobuss, kas no Abrenes ielas kursē uz Getliņiem līdz šim atgāja pulksten 8.27, bet pēc jaunā saraksta - jau 8.31. Tomēr patiesībā tas atgāja 15 minūtes vēlāk – 8.46. Autobuss no Getliņiem, kurš nu vairs nebrauca pāri Deglava, bet gan Zemitāna tiltam, galapunktā pienāca 20 minūtes vēlāk.

Avārijas stāvoklī esošais Deglava tilts

Aprīļa sākumā BVKB, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. Tilta bojātie balsti tika konstatēti pēc tam, kad ...

gallery icon
18

Ja agrāk 47. maršruta autobusam no Abrenes ielas Pavasara gatvē Pļavniekos vajadzēja pienākt 9.01, bet pēc jaunā saraksta 9.07, tad ceturtdienas rītā tas tur bija pulksten 9.26: 25 minūtes vēlāk nekā pirms Deglava tilta slēgšanas jeb 19 minūtes vēlāk jau pēc koriģētā saraksta. Tas nozīmē, ka pasažieriem bija jārēķinās ar teju pusstundu vairāk ceļā pavadīto laiku.

Slēgtā Deglava tilta dēļ Rīgā veidojas ievērojami sastrēgumi

gallery icon
16

Savukārt sabiedriskā transporta pieturvietās Deglava tilta galā iepretim stadionam „Daugava” valdīja neierasts miers, ne miņas no ierastās burzmas un cilvēku pūļiem trolejbusu un autobusu pieturās. Tilts atvērts vienīgi kājāmgājējiem un riteņbraucējiem, kuri nesteidzīgā solī to šķērso pa brauktuves vidu. Savukārt mazajos veikaliņos pie pieturvietām, kur agrāk nevarēja žēloties par pircēju trūkumu, tagad varēja redzēt tikai retu vietējo, kuri bija ieskrējuši nopirkt pašu nepieciešamāko.