foto: Juris Rozenbergs
Atpūtnieki Rīgā bauda pavasari nupat atklātajās restorānu terasēs
Lieki piebilst, ka terašu sezona Rīgas restorāniem ir labas peļņas laiks.
Sabiedrība
2019. gada 23. aprīlis, 17:19

Atpūtnieki Rīgā bauda pavasari nupat atklātajās restorānu terasēs

Jauns.lv

Klāt 2019. gada pavasaris un, kā jau ik gadu, arī šogad Vecrīgā restorāni savu apkalpošanu paplašina ārpus veco namu sienām, uzslejot dažāda izmēra un izskata terases.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jāpiebilst gan, ka, izveidojot vasaras terases, patlaban ir arī jāievēro Ministru kabineta ugunsdrošības noteikumi.

Tūristi un vietējie laiskojas Vecrīgas restorānu terasēs

Klāt 2019. gada pavasaris un, kā jau ik gadu, arī šogad Vecrīgā restorāni savu apkalpošanu paplašina ārpus veco namu sienām, ...

gallery icon
35

Kā Jauns.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), lielākoties netiek ievērota Ugunsdrošības noteikumu 29. punkta prasība: „Ceļus un piebrauktuves pie objekta un ugunsdzēsības ūdensņemšanas vietām uztur tā, lai nodrošinātu ugunsdzēsības transportlīdzekļu piekļūšanu”, jeb citiem vārdiem – tiek bloķēti ielās izveidotie hidranti, kuri varētu būt nepieciešami ugunsnelaimju likvidēšanai.

Lai nodrošinātu ugunsdzēsības transportlīdzekļu piekļūšanu objektiem, ceļa un piebrauktuves platumam ir jābūt vismaz 3,5 metri, un brauktuves brīvajam augstumam – vismaz 4,25 metri. 

Atļaujas terašu izvietošanai izdot vai liedz Rīgas pilsētas būvvalde kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Pagaidām neviena terase nav aizliegta

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) informē, ka līdz šim šogad nevienam uzņēmumam nav atteikts saskaņojums terases izbūvei restorāniem, kafejnīcām, ēdnīcām vai citām ēdināšanas iestādēm.

Atsevišķos gadījumos saskaņošanas procesā vien ir bijuši iebildumi vai ieteikumi veikt atsevišķus labojumus, to sašaurinot kādā posmā vai saīsinot, tādējādi nodrošinot pieķļuvi hidrantiem, Jauns.lv izstāstīja RDSD Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Dimante.