foto: LETA
SAB iztaujājis Gobzemu par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam
Saeimas deputāts Aldis Gobzems.
Politika
2019. gada 18. aprīlis, 15:13

SAB iztaujājis Gobzemu par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam

Jauns.lv / LETA

Saeimas deputāts Aldis Gobzems šodien bijis uzaicināts uz interviju Satversmes aizsardzības birojā (SAB) saistībā ar jautājumu par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam, sociālajā tīklā "facebook.com" ierakstījis politiķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norāda, ka SAB "tagad lems, vai dot vai nedot" deputātam pielaidi valsts noslēpumam.

Gobzems pavēstīja, ka nolēmis pēc Lieldienām vērsties ar civilprasību pret SAB par viņam "nodarīto kaitējumu" kā pilsonim un politiķim. Deputāts uzskata, ka viņam uzdotos jautājumus esot bijis iespējams pārbaudīt pusgada laikā, tāpēc Gobzemam esot pamats uzskatīt, ka iestāde apzināti vilcinājusies ar to uzdošanu. Tāpēc politiķis plāno no SAB prasīt atvainošanos un vienu eiro.

Gobzems pēc šīs intervijas pauž kritisku viedokli. Viņš raksta, ka pēc tās tikai nostiprinājusies pārliecība, ka SAB "nevērtē jautājumus par valsts noslēpumu, bet piekļūšanu politmafijai". Tāpēc viņš šai iestādei neuzticas. Politiķis norāda, ka ir parakstījies par informācijas neizpaušanu, tāpēc nevar pastāstīt to, kas viņam intervijā vaicāts.

Deputāts izteicies, ka, viņaprāt, šī situācija ir "čakarēšana", kam neesot lielas saistības ar valsts noslēpumu. Viņš uzskata, ka attiecīgo informāciju un viņam adresētos jautājumus bija iespējams gan pārbaudīt, gan sagatavot maksimums nedēļas laikā un tam neesot bijis nepieciešams pusgads.

Politiķis pauž, ka varēja atteikties no pieprasījuma pēc pielaides, jo ir opozīcijā, bet viņš skaidro, ka "šis ir principa jautājums".

Kā ziņots, iepriekš valdības veidošanas procesā vairāki politiķi aktualizēja jautājumu par Gobzema iespējām saņemt pielaidi valsts noslēpumam.