112
2019. gada 17. aprīlis, 18:40

Priekulē noslepkavotās 20 gadus vecās Sindijas mātes atzīšanās pārsteidz daudzus

Jauns.lv

20 gadus vecā Sindija Rone, kuru atrada noslepkavotu, trešdien guldīta zemes klēpī Lībju kapsētā. Atvadīšanās no noslepkavotās jaunietes notika Priekules sēru namā. Portāls Liepajniekiem.lv vēsta par mirušās meitenes mātes sacīto vietējam medijam, proti, Sindijas mamma juta, ka bērna pazušanā iesaistīts viņas dzīvesbiedrs, jaunās sievietes patēvs Viesturs.

"Tuvinieki saņem Priekules pašvaldības palīdzību. Sociālā dienesta darbinieki regulāri komunicē ar ģimeni un tai tiks sniegta visa iespējamā palīdzība. Māte neslēpj, ka pēc notikušā līdzšinējā dzīvesvietā uzturēties vairs nespēj, tas esot psiholoģiski pārāk smagi. 

Sindijas mamma runā vaļsirdīgi - jutusi, zinājusi

Viņa neslēpj, ka jau naktī uz 10.aprīli, kad Sindija nebija atgriezusies mājās, viņa Sindijas patēvu aizvilkusi uz garāžu: “Intuīcija teica, ka kaut kas nav labi. Aizgājām uz garāžu. Automašīna, kuru nākamajā dienā policija arestēja, tonakt atradās garāžā. Bet tajā nebija segas, kas parasti mašīnā bija. Un bija salocīts bagāžas nodalījuma vāks. Viņš teica, ka to esot salocījis, atpakaļgaitā stumjoties garāžā...”

Tāpat sieviete ir šokā par sava dzīvesbiedra rīcību nākamajā dienā, 10.aprīlī, kad viņš pēc paša teiktā it kā devās uz Rīgas lidostu, lai lidotu uz darbu Zviedrijā. Tas, ka lidmašīnā vīrietis neiekāpa, bija skaidrs jau nākamajā dienā. Taču nu sieviete uzzinājusi, ka viņš arī līdz Rīgai nav aizbraucis: “Policijas darbinieki mani informēja, ka viņš piedzēries aizturēts Skrundā. Tur divas dienas esot uzturējies. Esot zvanījis savam brālim un sūdzējies, ka esot nolaupīts, tiekot turēts gūstā...” Sindijas mātes atzīšanās - ka viņa uzreiz jutusi, kas varētu būt vainojams nelaimē - pārsteigusi daudzus. 

Ģimene pēc traģēdijas pārcelsies citur

Policija gan neko no sievietes paustā ne apstiprina, ne noliedz. Kā atzina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, izmeklēšana šajā lietā turpinās un tās interesēs nekāda informācija netiek izpausta. Vien norādīja, ka ekspertīzes rezultāti vēl nav saņemti. Pilsētas pašvaldība gan mātei, gan jaunākajam dēlam nodrošina psiholoģisko palīdzību un finansiālu atbalstu Sindijas apbedīšanai, kā arī risina jautājumu par dzīvesvietas maiņu. Pēc mātes teiktā jau atrasts dzīvoklis jaunajās mājās Priekules centrā, kurp jau tuvākajā laikā māte ar dēlu varēs pārcelties.

Jau vēstījām, ka naktī uz 12.aprīli policija informēja pazudušās Sindijas Rones tuviniekus, ka jaunā sieviete atrasta mirusi. Jaunās sievietes mirstīgās atliekas bija atrastas lauku apvidū Vaiņodes novada Embūtes pagasta Dinsdurbē. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts un apcietināts 1986.gadā dzimis vīrietis - bojā gājušās Sindijas patēvs Viesturs Priščepovs, kurš jau agrāk bijis vairakkārt sodīts. Pēdējo reizi tas noticis 2006.gadā, kad Viesturam, kuram tobrīd bija vien 19 gadu, par slepkavību tiesa piemēroja cietumsodu uz 7 gadiem un 6 mēnešiem.