foto: LETA
Rīgas pašvaldība piešķirs teju pusmiljonu eiro līdzfinansējumu 38 dzīvojamo māju remontdarbiem
Daudzstāvu dzīvojamā ēkas Zolitūdē.
Runā Rīga
2019. gada 16. aprīlis, 15:54

Rīgas pašvaldība piešķirs teju pusmiljonu eiro līdzfinansējumu 38 dzīvojamo māju remontdarbiem

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas pašvaldības komisija otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja 463 000 eiro pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu 38 daudzdzīvokļu mājām dažādiem ēku remontdarbiem – gan iekšdarbiem, gan fasāžu un jumtu atjaunošanai. Kopējā remontu summa šīm ēkām plānota 926 000 eiro, no kuras pusi segs pašvaldības līdzfinansējums, ziņo Rīgas dome.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Šajās 38 mājās ir aptuveni 2500 dzīvokļu, kuros jau tuvākajā laikā rīdzinieki varēs izbaudīt siltus, gaišus un komfortablus apstākļus – īstu māju sajūtu,” norādīja līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs. Viņš arī uzsvēra: „Ļoti priecē pozitīvā dinamika – 2018. gadā mēs kopumā atbalstījām 48 projektus, bet šogad vienas komisijas sēdes laikā vien atbalstīti jau 38 projekti.”

Komisija arī nolēma vēl astoņām mājām dot 60 dienu laika kļūdu labošanai projektu pieteikumos.

23. aprīlī plkst. 12 Rīgas domes sēžu zālē paredzēta svinīga līgumu noslēgšana ar dzīvojamo māju pārstāvjiem par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Kā vēstīts, pagājušajā gadā tika apstiprināta jauna programma, kas paredz sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu dzīvokļu īpašnieku biedrībām ne tikai energoauditu veikšanai, bet arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei. Līdzfinansējumu 50 % apmērā var saņemt arī energoefektivitātes pasākumiem un dzīvojamās mājas atjaunošanas darbiem. Tika arī izveidota komisija, kas izvērtē iesniegtos priekšlikumus un lemj par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Jaunā programma jau guvusi lielu dzīvokļu īpašnieku biedrību ievērību, jo kopš pagājušā gada vairāku simtu māju iedzīvotāji ir interesējušies par nepieciešamajiem dokumentiem.