foto: LETA
Latvijas Zaļā partija: iecere likvidēt ap 85 Latvijas novadiem bez tautas referenduma uzskatāma par noziedzīgu rīcību
Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Edgars Tavars.
Politika
2019. gada 4. aprīlis, 16:42

Latvijas Zaļā partija: iecere likvidēt ap 85 Latvijas novadiem bez tautas referenduma uzskatāma par noziedzīgu rīcību

Jauns.lv

Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars uzskata, ka administratīvi teritoriālā reforma nav iespējama bez Latvijas sabiedrības iesaistes, un koalīcijas šī brīža iecere likvidēt aptuveni 85 Latvijas novadus uzskatāma par noziedzīgu rīcību pret valsti.

Edgars Tavars: „Tikai Latvijas iedzīvotāji var izlemt, kas turpmāk lems par viņa dzimtā novada nākotni. Vai tiešām Saulkrastu, Sējas, Garkalnes, Carnikavas iedzīvotāji vēlas, lai par viņu pilsētu lemj kungi Ādažos? Vai Piebalgas un Līgatnes cilvēki  - Cēsīs? Piemēram, Piebalgas iedzīvotājiem pašvaldība atradīsies 65 kilometru attālumā. 

Rezultātā lēmējvara ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē būtiski attālināsies no tautas. Strauji samazinot vienmērīgu reģionu attīstību; iespēju operatīvi pieņemt lokālus lēmumus; būtiski samazināsies sasniedzamība. Agri vai vēlu tas novedīs pie vēl nevienmērīgākas valsts apdzīvotības, jo iedzīvotāji aizplūdīs tuvāk pašvaldību centriem.“

Saskaņā ar neoficiālu informāciju šobrīd paredzēts būtiski un strauji samazināt esošo novadu skaitu. Likvidēt paredzēts līdz pat 85 novadiem. 

Latvijas Zaļā partija uzskata, ka valstiski tik nozīmīga jautājuma lemšana „šaurā lokā“, pārsvarā piedaloties Rīgas kungiem un dāmām, faktiski uzskatāma par noziedzīgu rīcību.