Kaimiņš: "Lai jau mani Saeimā pārsēdina; var arī mammu izsaukt"
Kaimiņš decembrī paziņoja par izstāšanos no LRA frakcijas un kļuva par neatkarīgo deputātu.
Politika
2016. gada 19. janvāris, 15:43

Kaimiņš: "Lai jau mani Saeimā pārsēdina; var arī mammu izsaukt"

Jauns.lv

Lai jau mani Saeimas zālē pārsēdina; var arī mammu izsaukt, sacīja pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Šādi viņš komentēja Latvijas Reģionu apvienība (LRA) lūgumu Saeimas prezidijam ierādīt Artusam Kaimiņam citu vietu Saeimas sēžu zālē.

Kaimiņš norādīja, ka plāksnīte ar viņa vārdu var atrasties jebkurā vietā, bet tas netraucēšot viņam atrasties tur, kur viņš vēlēsies un izmantot savu balsošanas karti vietā, kur to gribēsies darīt.

"Lūgums mani pārsēdināt tikai liecina par LRA, kā par partiju. Jāpiebilst, ka man ir piešķirts arī cits kabinets, bet iepriekšējam ir nomainīta atslēga," sacīja Kaimiņš.

LRA lūgusi Saeimas prezidijam ierādīt deputātam Kaimiņam citu vietu Saeimas sēžu zālē.

Kaimiņš decembrī paziņoja par izstāšanos no LRA frakcijas un kļuva par neatkarīgo deputātu.

"Ņemot vērā to, ka Kaimiņš varētu traucēt Latvijas Reģionu apvienības frakcijas darbu, lūdzam Saeimas prezidiju deputātam Kaimiņam ierādīt citā Saeimas sēžu zāles daļā sēdvietu," lūdz frakcijas vadība.

Par LRA iesniegumu, ko parakstījusi LRA priekšsēdētājas vietniece Nellija Kleinberga, Saeimas prezidijs lēma pirmdien. Saeimā paziņoja, ka iesniegums nodots Saeimas administrācijai.

Preses dienests skaidro, ka katra Saeimas sasaukuma sākumā frakcijas vienojas par frakciju izvietojumu Saeimas sēžu zālē un arī deputāti katras frakcijas ietvaros vienojas par savām vietām. Arī gadījumos, kad deputāts sasaukuma laikā izstājas no frakcijas sastāva un vēlas mainīt darba vietu sēžu zālē, tas tiek organizēts, deputātiem savstarpēji vienojoties un uz Saeimas administrācijai adresēta iesnieguma pamata. Gadījumos, kad par notiekošo Saeimā nav īpaša regulējuma, administrācija ievēro prezidija norādījumus.  

16.decembrī Kaimiņš izstājās no frakcijas, norādot dažādus iemeslus šādam lēmumam. Kaimiņš šobrīd ir vienīgais pie frakcijām nepiederošais deputāts parlamentā.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA