112
2019. gada 24. marts, 08:56

Bijušais VUGD priekšnieka vietnieks apsūdzēts par degvielas piesavināšanos

Jauns.lv / LETA

Prokuratūra nesen nodevusi Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai krimināllietu, kurā par valsts degvielas piesavināšanos 151 eiro vērtībā apsūdzēts toreizējais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Ints Sēlis, noskaidroja aģentūra LETA.

Personai apsūdzība uzrādīta pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumā,pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska. Pieteiktā kaitējuma kompensācija ir 151,97 eiro.

Apsūdzētais vainu noziegumā neatzīst.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Iekšējās drošības birojs (IDB). Tas iepriekš savā paziņojumā rakstīja, ka amatpersona, nelikumīgi izmantojot dienesta vajadzībām izsniegto degvielas karti, vairākkārt uzpildīja degvielu privātajā automašīnā, kā arī veica dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, dienesta transportlīdzekļu ceļazīmēs norādot nepatiesas ziņas par dīzeļdegvielas uzpildi.

Sākotnēji lietā bija iesaistīta vēl viena VUGD amatpersona, taču pret šo cilvēku IDB kriminālprocesu izbeidza, apliecināja IDB.

VUGD noskaidroja, ka Sēlim janvārī piemērots disciplinārsods - atbrīvošana no dienesta.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka pirms desmit gadiem Sēli, tolaik Zemgales reģiona brigādes komandieri, disciplināri sodīja par dienesta tehnikas izmantošanu darbos pie privātpersonas.

Pagājušā gadā IDB kopumā veicis izmeklēšanu 20 kriminālprocesos par iespējamu dienesta vajadzībām piešķirtās degvielas piesavināšanos, tai skaitā 16 kriminālprocesi ir nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 17 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajām personām.