foto: LETA
"Sadales tīkls" izplata brīdinājumu iedzīvotājiem sakarā ar gaidāmajām vēja brāzmām
Cilvēki pilsētā aukstā ziemas dienā.
Sabiedrība
2019. gada 20. februāris, 16:44

"Sadales tīkls" izplata brīdinājumu iedzīvotājiem sakarā ar gaidāmajām vēja brāzmām

Jauns.lv / LETA

Šajā pēcpusdienā, kad Latvijas teritoriju šķērso spēcīgs vējš, brāzmās sasniedzot ātrumu 23 metrus sekundē, AS "Sadales tīkls" aicina būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā, informēja uzņēmumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozei trešdien valsts teritoriju šķērso vējš, kas lielākajā daļā valsts teritorijas vēja brāzmās sasniegs ātrumu līdz 23 metriem sekundē un pierims naktī uz 21.februāri.

Ņemot vērā, ka vēja brāzmās var lūzt koku zari, kā arī veci un bojāti koki, "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būs uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Ikvienam jāatceras, ka gaisvadu elektrolīnijas vados ieķērušies koku zari vai iegāzts koks var pārraut elektrolīnijas vadus un radīt apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot - 112.

"Sadales tīkls" operatīvais personāls seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientu elektroapgādi.

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji aicināti informēt "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību. Šādos gadījumos klientam pašam vairs nav jāsazinās ar "Sadales tīklu".