foto: Facebook
PR speciāliste Liesma Kalve būs padomniece labklājības ministrei Petravičai
Liesma Kalve.
Politika
2019. gada 14. februāris, 22:37

PR speciāliste Liesma Kalve būs padomniece labklājības ministrei Petravičai

Jauns.lv / LETA

Par labklājība ministres Ramovas Petravičas (KPV LV) padomnieci komunikāciju jautājumos kļuvusi Liesma Kalve.

Kopš 2013.gada Kalve bijusi sabiedrisko attiecību speciālists reklāmas uzņēmumā SIA "Hansa Media", kur viņa strādājusi sešus gadus, liecina sociālajā tīklā "Linkedin" viņas sniegtā informācija. Pirms tam, no 2006. līdz 2010.gadam, Kalve bija nu jau likvidētā Izglītības un zinātnes ministrijas lietišķo sporta veidu centra "Kleisti" direktore. Šajā amatā viņa nodrošinājusi un organizējusi mācību un treniņu procesu modernās pieccīņas, jāšanas, BMX riteņbraukšanas un burāšanas sporta veidos, arī organizējusi Latvijas un starptautiska mēroga sacensības.

Šajā laikā Kalve bija arī uzņēmuma SIA "Lateast" projektu vadītāja, un šajā amatā viņa izstrādājusi un realizējusi projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma piesaistei, kā arī vadīja un realizēja ražošanas iekārtu modernizācijas projektu. No 2001. līdz 2006.gadam Kalve bija Finanšu ministrijas Komunikāciju departamenta vecākā referente. Pildot šī amata pienākumus, Kalve izstrādājusi un realizējusi informatīvās kampaņas par Eiropas Savienības struktūrfondu ieviešanu.

Kalve strādājusi arī Valsts ieņēmumu dienestā, kur no 1996. līdz 2001.gadam bijusi Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja un preses sekretāre. Viņa tur esot izstrādājusi komunikācijas kampaņu skolēniem un studējošai jaunatnei "Kur paliek mana nauda?", informatīvos materiālus par muitas un nodokļu tematiku, vienotu kārtību nodokļu maksātāju informēšanai, kā arī krīzes komunikācijas plānu un ilgtermiņa komunikācijas plānu Muitas pārvaldei. No 1993.gada līdz 1996.gadam Kalve bijusi Valsts Reformu ministrijas Civildienesta pārvaldes Atestācijas daļas vadītāja. Šajā amatā viņa izstrādāja valsts pārvaldes ierēdņu kandidātu atestācijas normatīvos aktus un metodiku, tāpat viņa vadījusi darba grupas, kā arī veikusi virkni citu pienākumu.

Kalvei ir divi Latvijas Universitātē iegūti maģistra grādi. Pirmo viņa ieguva 1989.gadā filoloģijā, bet otru - 2009.gadā jurisprudencē. Patlaban ministres birojā strādā Petravičas parlamentārais sekretārs Roberts Spručs (KPV LV) un Kalve.