foto: Facebook
VDD aktīvi meklē personas, kuras izplatīja naidpilnās Ušakova atbalsta skrejlapas
VP sākusi kriminālprocesu par nacionālā naida kurināšanu saistībā ar Rīgā iedzīvotājiem izplatīto aicinājumu piedalīties partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņā.
112
2019. gada 9. februāris, 16:12

VDD aktīvi meklē personas, kuras izplatīja naidpilnās Ušakova atbalsta skrejlapas

Jauns.lv / LETA

Valsts drošības dienests (VDD) veic aktīvas darbības, lai noskaidrotu personas, kas saistītas ar nacionālo naidu izraisošu skrejlapu izplatīšanu, informēja VDD.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dienests no Valsts policijas (VP) ir saņēmis kriminālprocesu par iespējamu nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu saistībā ar skrejlapām, kas tika izplatītītas pirms sestdien Rīgas Rātslaukumā notikušā partijas "Saskaņa" mītiņa. Pasākums tika rīkots Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) atbalstam.

Autobuss Bolderājā "Saskaņas" rīkotā mītiņa dalībniekiem

Autobuss ar uzrakstu "Norīkojumā", kas gaida cilvēkus Stūrmaņu ielā Bolderājā, lai nogādātu uz partijas "Saskaņa" rīkoto mītiņu Rātslaukumā.

gallery icon
5

VDD pateicas Latvijas iedzīvotājiem, kuri informēja dienestu par minēto gadījumu un par citiem līdzīga rakstura iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar mītiņu Rātslaukumā. Saņemtie iesniegumi tiks izskatīti minētajā kriminālprocesā, norāda dienestā.

Ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka VVD darbinieki šodien strādāja, piemēram, Bolderājā, no kurienes tika organizēts bezmksas autobuss uz mītiņu. Viņi iztaujāja šī reisa organizatoru.

Kā ziņots, VP sākusi kriminālprocesu par nacionālā naida kurināšanu saistībā ar Rīgā iedzīvotājiem izplatīto aicinājumu piedalīties partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņā.

"Saskaņa" rīkotais mītiņš Nila Ušakova atbalstam

Rātslaukumā notiek partijas "Saskaņa" rīkotais mītiņš Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova atbalstam.

gallery icon
75

Sociālajos tīklos izplatītās fotogrāfijas liecina, ka Bolderājā iedzīvotājiem izplatītas lapiņas, kurās redzams Ušakovs ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm kāškrusta vietā attēlots logo, kas ir līdzīgs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu: "Tāpēc, ka krievs."

Ušakovs  iepriekš norādīja, ka šis nav "Saskaņas" izplatīts aicinājums. "Plakātus, kas jau daudzkārt dažādās versijās redzēti sociālajos tīklos un kuru saturs ir, saudzīgi sakot, neveikls, nav izplatījusi partija "Saskaņa". Šo plakātu izcelsmi un mērķus ir jānoskaidro policijai," teica pilsētas mērs.

Viņš nenoliedza, ka "Saskaņa" ir izplatījusi drukātus aicinājumus iedzīvotājiem piedalīties mītiņā, bet tie nav iepriekšminētie. Uz partijas pasūtītajām skrejlapām ir norādīts, ka tās apmaksā "Saskaņa", kā arī teikts, ka kopumā izplatīti 210 000 eksemplāru. Visus izdevumus, kas saistīti ar pasākuma organizēšanu, "Saskaņa" publicēs likumā noteiktajā kārtībā, solīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka sestdien notikušajā mītiņā Rātslaukumā Ušakova atbalstam kulminācijas brīdī bija ap 3000 dalībnieku, liecina VP apkopotā informācija.

Atbalsta pasākums noorganizēts pēc Ušakova dzīves vietā veiktās kratīšanas saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas kriminālprocesu.

Uzrunājot protestētājus, Ušakovs norādīja, ka nav veicis nekādas prettiesiskas darbības, tāpēc viņam nav pamata baidīties.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās